„ZZ Top“ u oktobru u Beogradu

Teksaški bend "ZZ Top", poznat po brojnim hitovima i karijeri dugoj 40 godina, ali i dugim bradama i tamnim naočarima, održaće 18. oktobra koncert u Beogradu. Koncert u Beogradskoj areni biće održan u sklopu jesenje turneje ove grupe pod nazivom "ZZ Top Double Down Live".
Grupa "ZZ Top" je rokerski trio iz Teksasa, osnovan 1969. godine u Hjustonu. Čine ga Bili Gibons (Billy Gibbons), koji je glavni pevač i gitarista, Dasti Hil (Dusty Hill), koji peva, svira bas i klavijature, i Frenk Bird (Frank Beard), koji svira bubnjeve. Iako njegovo prezime na engleskom znači "brada", Bird je jedini član grupe koji preferira brkove.
Karijeru hard-rok benda sa bluz i bugi osnovom stvarali su postepeno, nastupajući godinama po čitavoj Americi. Prvi album izlazi 1971. godine, pod nazivom "ZZ Top’s First Album", a naredne "Rio Grande Mud". Uspeh postižu tek trećim albumom – "Tres Hombres" iz 1973. godine. Na njemu se našao hit "La Grange", koji govori o farmi pilića "La Grange", inače čuvenoj javnoj kući, o kojoj je snimljen i mjuzikl "The Best Little Whorehouse in Texas" s Bertom Rejnoldsom i Doli Parton u glavnim ulogama. S albuma su se izdvojile i pesme "Waitin’ for the Bus" i "Jesus Just Left Chicago". Sredinom sedamdesetih godina izlazi album "Fandango!" sa hitovima "Tush" i "Heard It on the X".
U sledećoj deceniji svom muzičkom stvaralaštvu dodali su sintisajzere i snimili bestseler album "Eliminator" (1983), kao i serijal video spotova sa stilizovanim automobilima i ženskim heroinama. Ti spotovi postali su jedan od simbola muzičke televizije MTV i učvrstili su ikonografski izgled članova grupe. Najveći hitovi s ovog albuma svakako su "Gimme All Your Lovin’", "Legs" i "Sharp Dressed Man". Godine 1985. izlazi album "Afterburner", koji nastavlja uspeh prethodnog, s hitovima "Sleeping Bag", "Rough Boy" i "Velcro Fly".
Grupa je 1992. godine izdala album najvećih hitova sa novim pesmama "Gun Love" u stilu "Rolling Stones"-a i hit "Viva Las Vegas" pod uticajem Elvisove muzike. U martu 2004. godine grupa je postala je član "Rokenrol hola slavnih".
Ulaznice za ovaj koncert su već u prodaji na uobičajenim prodajnim mestima po cenama: 1.990, 2.990 i 3.490 dinara (koliko koštaju ulaznice za Fan Pit i Golden Seats).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradkoncertmuzikaoktobarvestzz top
Komentari (0)
Dodaj komentar