Ajvar obožava, a evo šta Dua Lipa kaže o omiljenim jelima i poreklu svoje bake

Posle gostovanja u emisiji „First we Feast“ u kojoj je rekla da su leskovački ajvar i bosanski sudžuk tradicionalna albanska jela koja svako mora da proba, svetska zvezda albanskog porekla Dua Lipa suočila se sa burnim reakcijama na društvenim mrežama. Međutim, ovo nije bila jedina situacija u kojoj pevačica pričala o hrani.

Pevačica je bila gošća u emisiji „Table Manners“ u aprilu kada je promovisala drugi studijski album „Future Nostalgia“. U emisiji Dua je pričala o pandemiji, omiljenim restoranima u Londonu i Njujorku ali se osvrnula i na ratove na Kosovu i Bosni.

Pevačica je takođe napomenula je da je njena baka bosanskog porekla.

Dua je pričala o hrani koju priprema jer se emisija fokusira na gastronomske navike, te je pominjala da sprema veganske burgere, ali i da stalno mora da ima određene četiri vrste ljutog sosa u svojoj kuhinji.

Onda se osvrnula i na hranu koju je jela u detinjstvu.

Voditeljka Džesi Ver pitala je pevačicu koja jela iz detinjstva joj najviše nedostaju.

„Moja mama je uvek kuvala tradicionalna jela, kao što je pita. To je pecivo sa spanaćem i sirom. Jako je ukusno i to mi uvek nedostaje kad se vratim sa turneje“, rekla je pevačica, naglašavajući da stalno traži od mame da joj sprema pitu kada je pita šta joj se jede.

„Takođe je pravila sarmu, to je pirinač sa mlevenim mesom uvijen u vinov list“, rekla je Dua, na šta je druga voditeljka pitala da li je to kao grčka kuhinja.

„Postoji dosta sličnosti kad je balkanska kuhinja u pitanju. Na primer punjene paprike”, rekla je pevačica, koja je dodala da joj je majka za ručak u školi pakovala sendviče sa kremom ili tunjevinom i majonezom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dua lipa
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Selo Lipa je dobilo ime po lipama – svetom drvu starih slovena, odakle su njeni pretci. Gde je to selo ?

  • Anonimni

    Lipa je ime sela od kojeg porjeklo njene obitelji. To na dalmatinskom govoru/dijalektu znaci lijepa.

  • Anonimni

    Prestanite da je reklamirate dok vam ne razjasni šta njeno prezime znači na srpskom.