„Ana Karenjina“ sledeće godine u bioskopima

Nedavno je započelo snimanje epske ljubavne priče "Ana Karenjina" ("Anna Karenina"), adaptacije klasika Lava Tolstoja, u režiji Džoa Rajta (Joe Wright) i po scenariju oskarovca Toma Stoparda (Tom Stoppard). Film će se snimati u Velikoj Britaniji i Rusiji.
Posle velikih filmskih hitova "Gordost i predrasude" ("Pride & Prejudice"), "Pokajanje" ("Atonement"), "The Soloist" i "Hana" ("Hanna"), Rajt se vraća klasičnim kostimiranim dramama zasnovanim na velikim svetskim klasicima. Glumica Kira Najtli (Keira Knightley), nominovana za Oskara za film "Gordost i predrasude", igraće ulogu Ane Karenjine. Ovo će biti njena treća saradnja s Rajtom nakon filmova "Gordost i predrasude" i "Pokajanje". Aninog supruga, Alekseja Karenjina, igraće Džad Lo (Jude Law), a Aron Džonson (Aaron Johnson) će igrati grofa Vronskog.
U filmu uloge tumače i Keli Makdonald (Kelly Macdonald), Metju Makfadjen (Matthew Macfadyen), Domnal Glison (Domhnall Gleeson), Emili Votson (Emily Watson), Olivija Vilijams (Olivia Williams) i drugi.
Isto kao i u originalnom romanu "Ana Karenjina", radnja filma smeštena je u sedamdesete godine devetnaestog veka i bogate krugove petrogradskog društva. Centralna tema je Anina preljuba koja od uzorne majke i supruge državnog službenika od nje pravi ženu na stubu srama, izopštenicu iz društva, a na kraju i tragičnu heroinu.
Film se u bioskopima očekuje u avgustu naredne godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džad lodžo rajtfilmkira najtli
Komentari (0)
Dodaj komentar