Andželika Hjuston

Andželika Hjuston (Anjelica Huston) rođena je 8. jula 1951. godine u Kaliforniji. Ona predstavlja treću generaciju holivudskih slavnih ličnosti u svojoj porodici, pošto su joj i deda i otac bili poznati režiseri i glumci u filmskoj industriji.

Detinjstvo i tinejdžerske godine provela je u Irskoj i Britaniji sa majkom, pošto su joj se roditelji razveli. Iako odvojen od nje, otac joj je pomogao u izgradnji glumačke karijere. Prvu ulogu ostvarila je u njegovom ne mnogo uspešnom filmu kada je imala 18 godina. Narednih nekoliko godina Andželika je živela u Evropi i bila je posvećena izgradnji karijere modela. Godine 1973. vraća se u Kaliforniju i živi sa ocem i maćehom.

Vrhunac svoje karijere imala je sedamdesetih i osamdesetih godina, kada je ostvarila uloge u filmovima „Frances“, „The Last Tycoon“ i „This Is Spinal Tap“, „Ice Pirates“ i „Ljubavna priča“. Najveći uspeh donela joj je ipak uloga u filmu „Poštar uvek zvoni dva puta“, sa Džekom Nikolsonom. U ovom periodu dobila je prve nominacije za Oskara, ali i prvu nagradu Akademije u svojoj karijeri.

Prepoznatljivu ulogu ostvarila je 1991. godine u ekranizaciji popularne serije „Porodica Adams“, gde je imala ulogu Mortiše. Poslednjih godina se sve više bavi režiserskim i producentskim poslovima.

Andželika Hjuston je do 1989. godine (17 godina) bila u braku sa Džekom Nikolsonom. Godine 1992. venčala se sa vajarom Robertom Grejamom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar