Anegdota iz „Otpisanih“: „Žrtva“ Prleta i Tihog bio Miki Manojlović, hteo da napusti snimanje (video)

Legendarna jugoslovenska televizijska serija „Otpisani“ snimljena u produkciji Televizije Beograd 1974. godine pratila je avanture  mladih ilegalaca u okupiranom Beogradu za vreme Drugog svetskog rata.

Nastala je po istoimenoj knjizi Dragana Markovića, a zbog velike popularnosti serije, dve godine kasnije, snimljen je nastavak pod nazivom „Povratak otpisanih“.

Ovu sjajnu anegdotu ispričao je legendarni Dragan Nikolić, a reč je o štosu koji je smislilo sa Vojom Brajovićem. Njihova “žrtva” bio je Miki Manojlović, prenose mediji.

„Smislili Voja i ja da, kao holivudski glumci, kupimo stolice i napišemo imena. Dogovorimo se s rekviziterom da, kad Miki dođe na snimanje, iznese te stolice. Dođem ja, pucnem prstima i rekviziter donese moju stolicu. Gleda Miki, gleda i kaže: “Donesite mi stolicu“ Tek će rekviziter: “Nema za tebe, to je samo za glavne glumce”. Miki je digao frku, hteo je da napusti snimanje“,  ispričao je pokojni Dragan Nikolić jednom prilikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

miki manojlovicotpisaniPrleTihi
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kao najsofisticiraniji web portal“Krstarica“BI mogla i rubriku „misli poznatih“da obogati mogucnoscu komentarisanja jer velike misli evoluiraju s vremenom pa bi tako nastavile da zive uz misli „malih“ljudi koji im ne daju da ih pregazi vreme vec da ih oblikuje prema sadasnjem trenutku .zavisno od pojedinacnih analiza koje se pokazu najrelevatnije za teme o kojima su umetnici ,filozofi naucnici ,lekari ostavili neizbrisiv trag.

  • Uvlaka

    Eto, šta ti je život. A danas jedan avijon ponosno leti cijelim svetom sa Mikijevim imenom.