Beatlemania

Beatlemania se vratila 30 godina posle raspada grupe – album sa njihovim najvećim hitovima trenutno je najslušaniji u 30 zemalja sveta.

Samo pet nedelja pošto je objavljen, album sa 27 najvećih hitova prodat je u 12 miliona primeraka. U postojbini Beatles-a, Velikoj Britaniji, album jednostavnog naslova “1” najprodavaniji je album godine, sa ostvarenim prihodom od 1,4 miliona funti.

Na vrhu svih top lista u Britaniji nalazi se već nekoliko nedelja – najduže od Abbey Road 1969. “To je veliko priznanje za pesme i kvalitet muzičara koji su ih stvorili”, rekao je predstavnik za štampu preostalih članova originalne postave – Pola Makartnija (Paul McCartney), Ringa Stara (Ringo Star) i Džordža Harisona (George Harrison) – koji su učestvovali u stvaranju istorije pop-muzike zajedno sa Džonom Lenonom (John Lennon). U SAD, hit-album Beatles-a takođe je primljen sa oduševljenjem.

Broj primeraka koji su trenutno naručeni za prodaju u inostranstvu iznosi 13,5 miliona. Album, inače, obuhvata 27 pesama koje su bile na vrhu top lista u SAD i Britaniji – od “Love Me Do” do “The Long and Winding Road”. No, Beatles još uvek nisu oborili jedan pop rekord: “Thriller” Majkla Džeksona (Michael Jackson), koji je do danas prodat u 47 miliona primeraka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar