Ben Aflek se leči od alkoholizma

Jedna od najvećih glumačkih zvezda mlađe generacije, megapopularni Ben Aflek (Ben Affleck), trenutno se nalazi na klinici za lečenje bolesti zavisnosti, pomalo neukusnog naziva “Promises”.

Kada se prošle godine pojavio u romantičnoj komediji “Bounce”, u kojoj je igrao alkoholičara, jedan filmski kritičar je napisao: “Ben se zaista uživeo u ulogu koju je odigrao sa neverovatnom izražajnošću. Nema šta, dečko se zbilja potrudio.” Godinu dana kasnije, dečko priznaje: “Nisam morao nešto naročito da se potrudim, budući da sam zavisnik od alkohola. Međutim, sada želim da, konačno, rešim taj problem. Zato ću se malo odmoriti od karijere i uputiti u kliniku za bolesti zavisnosti ‘Promises’ u Los Anđelesu.”

Tamo mu, verovatno, neće biti dosadno pošto će mu društvo praviti kolege i sapatnici, koji veoma dobro razumeju koliki stres slava i novac donose: Robert Dauni Mlađi, A. Dž. MekLejn, pevač grupe Backstreet Boys, i Džejms Hetfild, gitarista benda Metallica.

Pored zavisnosti od alkohola, Aflek želi da se reši i svoje zavisnosti od – kockanja. Aflek i njegov kolega i najbolji prijatelj Met Dejmon (Matt Damon) imali su običaj da u kazinima Las Vegasa zaglave do ranih jutarnjih sati. Neposredno pred odlazak na lečenje, koje bi trebalo da ga oslobodi i ovog poroka, Aflek je u vegaškom Hard Rock Hotel Casinu dobio 800.000 dolara na blackjack-u, što je bila kap u prepunoj čaši. Dobitnički delirijum bio je, ovoga puta, suviše jak čak i za kockara sa stažom kakav je Aflek.

Hard Rock je Afleku, koji po filmu dobija desetak miliona dolara, uloge ograničio na 150.000 dolara, a na karte mu je bilo dozvoljeno da stavlja i dvostruko veće iznose od uobičajenih 10.000 dolara. Ulažući, tako, sume od po 20.000 dolara na tri deljenja, Aflek je uspeo da osvoji 800.000, od čega je 150.000 odmah razdelio u vidu napojnica. Dobar poznavalac prilika u ovom, Aflekovom omiljenom kazinu, kaže: “Ben je jedan od onih tipova koji mogu izgubiti ili dobiti po 200.000 odjednom, a da ne trepnu. Međutim, on je obično toliko pijan, da sav novac razdeli okolo čim ga dobije. Bilo je samo pitanje vremena kada će eksplodirati.”

29-godišnji Aflek je, očigledno, uhvatio poslednju priliku za lečenje, verovatno shvativši da ne bi trebalo da protraći karijeru koja mu je odlično krenula: upravo je završio snimanje rimejka filma u kojem tumači istu ulogu koju je pre njega igrao jedan od miljenika prethodnih generacija, Harison Ford (Harrison Ford).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar