„Betmen“ – najgledaniji film

Novi film iz Betmen franšize – "Mračni vitez" ("The Dark Knight"), tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio je više od 155 miliona dolara i time s vrha liste najboljih otvaranja filmskih ostvarenja svih vremena skinuo film "Spajdermen 3" ("Spider-Man 3"). Ovaj film postavio je i novi rekord za prvi dan prikazivanja nekog filma sa zaradom od preko 67 miliona dolara.
Najnovije ostvarenje reditelja Kristofera Nolana (Christopher Nolan) prevazišlo je dosadašnje rezultate i kada su top-liste u pitanju. Naime, gotovo istog dana po premijeri zauzeo je prvo mesto na top-listi najboljih 250 filmova svih vremena najvećeg filmskog internet pretraživača "Internet Movie Data Base", i to ispred klasika kao što su "Treći čovek" i "Građanin Kejn".
Nastavak akcionog hita iz 2005. godine "Betmen počinje" ("Batman Begins"), "Mračni vitez" ponovo okuplja reditelja Kristofera Nolana i glumca Kristijana Bejla (Christian Bale), koji ponavlja ulogu Brusa Vejna – Betmena. Tragično preminuli Hit Ledžer (Heath Ledger) tumači lik vrhunskog zločinca Džokera, što je ujedno i poslednja uloga koju je odigrao pred smrt. Rane kritike ukazuju na to da je njegova gluma u filmu maestralna i da je uspeo da u liku Džokera prikaže samog đavola.
Aron Ekhart (Aaron Eckhart) glumi okružnog tužioca Harvija Denta, dok se Megi Gilenhal (Maggie Gyllenhaal) pridružuje ekipi u ulozi Rejčel Dous. Iz filma "Betmen počinje" tu su Geri Oldman (Gary Oldman) kao poručnik Džim Gordon, oskarovac Majkl Kejn (Michael Caine) kao Alfred, oskarovac Morgan Frimen (Morgan Freeman) kao Lusijus Foks i Silijan Marfi (Cillian Murphy) kao dr Džonatan Krejn – Strašilo.
Kristofer Nolan je i koautor scenarija za film – zajedno s Džonatanom Nolanom (Jonathan Nolan), kao i priče – u saradnji s Dejvidom S. Gojerom. "Mračni vitez" zasnovan je na likovima iz stripova u izdanju kuće "DC Comics".
Premijera filma "Mračni vitez" kod nas održaće se u sredu, 23. jula, u Domu sindikata.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (18-20.) jula:

  1. "Mračni vitez" ("The Dark Knight")
  2. "Mamma Mia!"
  3. "Henkok" ("Hancock")
  4. "Put u središte Zemlje" ("Journey to the Center of the Earth")
  5. "Helboj 2" ("Hellboy II: The Golden Army")
  6. "Voli" ("WALL·E")
  7. "Space Chimps"
  8. "Tražen" ("Wanted")
  9. "Uhvati Smarta" ("Get Smart")
  10. "Kung-fu panda" ("Kung Fu Panda")

Uskoro čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

betmenfilmfilmkristijan bejlmracni vitez
Komentari (0)
Dodaj komentar