„Betmen“ ponovo najgledaniji

"Mračni vitez" ("The Dark Knight"), novi film iz Betmen franšize, i dalje je na vrhu liste najgledanijih filmova u Americi. Posle rekordnog debi vikenda ovog filma, trend rasta gledanosti se nastavio, pa je za samo deset dana zaradio 300 miliona dolara.
Najnovije ostvarenje reditelja Kristofera Nolana (Christopher Nolan), koji je režirao i prvi film nove franšize iz 2005. godine – "Betmen počinje" ("Batman Begins"), ponovo okuplja Kristijana Bejla (Christian Bale) u ulozi Betmena, Garija Oldman (Gary Oldman) kao Džima Gordona, Majkla Kejna (Michael Caine) kao Alfreda, Morgana Frimena (Morgan Freeman) kao Lušijusa Foksa i Silijana Marfija (Cillian Murphy) kao Strašila.
U ulozi vrhunskog kriminalnog uma – Džokera, možemo videti Hita Ledžera (Heath Ledger), što mu je i poslednja uloga pre tragične smrti. Aron Ekhart (Aaron Eckhart) igra Harvija Denta, odnosno Dvoličnog, dok se Megi Gilenhal (Maggie Gyllenhaal) pridružuje ekipi u ulozi Rejčel Dous umesto Kejti Holms (Katie Holmes), koja je tu ulogu igrala u prvom filmu, pre medijskog cirkusa s Tomom Kruzom.
Najnovija komedija "Samo ne braća" ("Step Brothers") našla se na drugom mestu top-liste. Glavne uloge u filmu reditelja Adama Mekeja (Adam McKay) tumače Vil Farel (Will Ferrell) i Džon K. Rajli (John C. Reilly).
Na četvrtom mestu debitovao je drugi film pravljen po popularnom TV serijalu "Dosije iks", pod imenom "Dosije iks: želim da verujem" ("The X-Files: I Want to Believe"). To je zasebna priča u maniru nekih od najpriznatijih i najomiljenih epizoda iz serijala, koja će komplikovan odnos između Foksa Moldera i Dejne Skali odvesti u neočekivanom pravcu. Molder nastavlja svoju neuništivu poteru za istinom, dok Skali, pasionirani, intelegentni forenzičar, ostaje neopozivo vezana uz njegove potrage. Film je, kao i seriju, režirao Kris Karter (Chris Carter), a glavne uloge takođe su poverene Dejvidu Duhovniju (David Duchovny) i Džilijan Anderson (Gillian Anderson). Film se u domaćim bioskopima očekuje početkom avgusta.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (18-20.) jula:

  1. "Mračni vitez" ("The Dark Knight")
  2. "Samo ne braća" ("Step Brothers")
  3. "Mamma Mia!"
  4. "Dosije iks: želim da verujem" ("The X-Files: I Want to Believe")
  5. "Put u središte Zemlje" ("Journey to the Center of the Earth")
  6. "Henkok" ("Hancock")
  7. "Voli" ("WALL·E")
  8. "Helboj 2" ("Hellboy II: The Golden Army")
  9. "Space Chimps"
  10. "Tražen" ("Wanted")

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

betmenfilmfilmmracni vitez
Komentari (0)
Dodaj komentar