Bjork

„Dancer In The Dark“, film u kojem glavnu ulogu tumači islandska zvezda Bjork (Bjork), biće, što se Amerike tiče premijerno, prikazan na Njujorškom filmskom festivalu (22. septembra – 8. oktobra). Ovaj film je u maju nagrađen Zlatnom palmom u Kanu, a Bjork je proglašena za najbolju glumicu.

19. septembra, Elektra Records izbaciće „Selmasong“, album koji prati film, a nazvan je po liku koji Bjork tumači u njemu (Selma). Na albumu će se naći i duet sa Tomom Jorkom (Thom Yorke) iz Radiohead-a, pesma „I’ve Scene It All“.

Što se ostalih vesti vezanih za Bjork tiče, najzanimljivije je, svakako, da se ona neće, kako je prvobitno bilo planirano, pojaviti na evropskoj turneji „Voices of Europe“, namenjenoj predstavljanju muzike i kulture iz cele Evrope. Ona je trebalo da nastupi kao predstavnik Islanda u Rejkjaviku krajem leta, ali je učešće otkazano „zbog ogromne medijske pažnje usmerene na Bjork posle kanske Zlatne palme… i jer je, uprkos višestrukim naporima njenih menadžera, njen doprinos ovom projektu u medijima izuzetno preuveličan“, kaže se u saopštenju organizatora turneje.

Premda je u dvočasovnom programu trebalo da izvede svega tri pesme, organizatori Rejkjavika 2000. su rekli da su „mediji nastojali da to predstave kao „koncert Bjork“, a ona se veoma zabrinula da to ne dovede u pitanje svrhu ovog svojevrsnog proslavljanja muzike različitih evropskih kultura“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar