Bond ipak prvi

Agent 007 vratio se na presto. Film „Umri drugi put“ („Die Another Day“) ponovo je na vrhu top-liste najgledanijih filmova. U stopu ga prati debitant – film „Analyze That“. Prošle nedelje mladi čarobnjak Hari Poter završio je na dalekom trećem mestu.

Za tri nedelje prikazivanja dvadeseti film o superšpijunu Džejmsu Bondu zaradio je 120 miliona dolara. Iz nedelje u nedelju taj film smenjivao se na vrhu liste sa filmom „Hari Poter i odaja tajni“ („Harry Potter and the Chamber of Secrets“).

Film „Analyze That“ je otkačena komedija u kojoj su uloge ponovili Robert de Niro (Robert De Niro) i Bili Kristal (Billy Crystal). Taj film nije zaradio onoliko koliko su očekivali njegovi distributeri. Originalni film iz 1999. godine – „Analiziraj ovo“ („Analyze This“), zaradio je mnogo više. Zanimljivo je da je čak 67% publike bilo starije od 35 godina. Izgleda da mladi zaobilaze filmske veterane kao što su De Niro i Kristal.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za pretprošli vikend:

  1. „Umri drugi put“ („Die Another Day“)
  2. „Analyze That“
  3. „Hari Poter i odaja tajni“ („Harry Potter and the Chamber of Secrets“)
  4. „Empire“
  5. „Treasure Planet“
  6. „The Santa Clause 2“
  7. „Adam Sandler“s Eight Crazy Nights“
  8. „Friday After Next“
  9. „8 Mile“
  10. „The Ring“

Među prvih deset našao se i film „Empire“. Ovaj triler je zaista impresivno prošao na blagajnama ako se uzme u obzir da je prikazan u samo 870 bioskopa. Poređenja radi, „Umri drugi put“ prikazuje se u 3.350 bioskopa.

Film „Empire“ je prvi film producentske kuće „Arenas Entertainment“. Taj ogranak producentske kuće „Univerzal“ biće zadužen isključivo za distribuciju filmova vezanih za latino populaciju. Na blagajnama je baš tako i bilo: publika je u najvećem procentu bila latinoameričkog porekla.

Film „Hari Poter i odaja tajni“ pao je na treće mesto liste najgledanijih. Posle četiri vikenda taj film je samo u Americi zaradio 214 miliona dolara. Pretpostavlja se da se konačna suma kreće između 275 i 290 miliona dolara. Prvi film iz serijala – „Hari Poter i kamen mudrosti“ („Harry Potter and the Sorcerer“s Stone“), zaradio je blizu 320 miliona dolara 2001. godine.

Animirani film „Treasure Planet“ pao je na peto mesto prošlonedeljne liste. Troškovi produkcije tog interesantnog „Diznijevog“ crtaća vrlo su impresivni – ova kuća je na pravljenje filma potrošila 140 miliona dolara. Sada se „Dizni“ suočava sa minusom, jer je film doživeo debakl na blagajnama zaradivši samo 23 miliona dolara.

Među limitiranim izdanjima prošle nedelje našao se i film „Adaptation“. Glavne uloge u tom filmu tumače Nikolas Kejdž (Nicolas Cage) i Meril Strip (Meryl Streep). Ta komedija je prošlog vikenda debitovala u samo sedam bioskopa u Njujorku, Los Anđelesu i Torontu. Od 20. decembra film „Adaptation“ prikazivaće se u 100, a od 10. januara u 600 bioskopa.

Prošli vikend doneo je određene promene na listi, jer se pojavilo nekoliko novih filmova. Pre svih, tu je romantična komedija sa Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) u glavnoj ulozi – „Maid in Manhattan“. Naučnofantastična saga „Zvezdane staze: Nemezis“ („Star Trek: Nemesis“) takođe je debitovala tokom ovog vikenda. Među ostalim debitantima su i nova komedija Roba Šnajdera – „The Hot Chick“, i urbana komedija „Drumline“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar