Bred Pit opet tuži Anđelinu Džoli, šokirao se kad je saznao šta je uradila

Bred Pit tuži svoju bivšu suprugu Anđelinu Džoli, optužujući je da je nezakonito prodala svoj deo njihovog francuskog imanja Château Miraval, piše Page Six. Pit tvrdi da su se dogovorili da nijedno od njih neće prodati svoj udeo u Château Miravala, u kojem su se venčali 2014., bez saglasnosti druge strane.

Glumac u tužbi tvrdi da je, iako je vinograd koji se nalazi u sklopu dvorca postao „njegova strast“, njegova bivša supruga drsko prodala svoj udo ruskom biznismenu Yuriju Shefleru bez njegovog dopuštenja.

U tužbi podnetoj višem sudu u Los Anđelesu, stoji: „Džoli je prodala deo imanja bez Pitovog znanja, uskraćujući bivšem suprugu pravo na pristanak i pravo preče kupovine koji je njen poslovni subjekt dugovao njegovom… Prodala je svoj deo iako je znala da će ruski biznismen nastojati da kontroliše njegov deo imanja i posao kom se Pit posvetio, a na taj bi se način potkopalo i Bredovo dalje ulaganje u imanje Miraval.“

Pit je ljubav prema grožđu i vinu pretvorio u multimilionski posao

Imanje Miraval nalazi se u selu Correns u regiji Provansa-Alpe-Azurna obala na jugoistoku Francuske. Vila s 35 soba okružena je bujnim vrtovima s jezercem, fontanama, akvaduktima, ribnjakom, kapelom i vinogradom u koji je Pit, kako kaže, uložio veliki novac. Anđelina i Bred kupili su imanje 2008. za 28.4 miliona dolara, s namerom da tamo odgajaju svoju decu i izgrade porodični vinski biznis. Par se tamo venčao 2014., a razveli su se pet godina kasnije.

I dok je njihov burni razvod konačno okončan, par je još uvek upleten u sudske bitke oko starateljstva nad decom i njihove zajedničke imovine. Naime, Pit je svoju ljubav prema grožđu i vinu pretvorio u multimilionski posao i postao je jedan od vodećih svetskih proizvođača vina rose. Sudski dokumenti navode da je do 2013. „Džoli potpuno prestala da učestvuje“ u obnovi dvorca, dok je Pit „nastavio da ulaže milione dolara što je iznosilo otprilike 70 posto ulaganja u Miraval“.

U januaru 2021. „Džoli je pismeno obavestila Pita da je ‘teška srca donela bolnu odluku’. Objasnila je da je kupila Miraval s Pitom ‘kao porodičnu firmu’ i kao mesto za koje je verovala da će tamo ‘ostariti’ zajedno“, navodi se u tužbi.

„Džoli traži ono što nije zaradila“

Zatim je odlučila da proda svoj udeo, a Pit je počeo s otkupom dela imanja svoje bivše supruge. U oktobru 2021. vinsko odeljenje grupe Stoli, Tenute del Mondo, objavio je da je kupio njenih 50 posto udela imanja i vina koje se tamo proizvodi, a posao je počeo da kontroliše upravo ruski preduzetnik Shefler.

Prodaja je bila iznenađenje za Pita, koji tvrdi da je lišen korišćenja Châteaua kao svog privatnog doma i više ne može da nadzire kompaniju u čijem je stvaranju pomogao i u koju je uložio milione dolara. U tužbi se dodaje: „Džoli je davno prestala da doprinosi Miravalu – dok je Pit ulagao novac i znoj u vinski posao. Džoli nastoji da prigrabi dobit koju nije zaradila i povraćaj ulaganja koja nije uložila.“

„Miravalov uspeh i s njim povezan rast vrednosti omogućili su Džolijevoj priliku da kapitalizuje Pitov uspeh i unovči ga, a da nikad ni prstom nije makla prilikom razvijanja kompanije”, takođe stoji u tužbi.

„Ona traži povraćaj ulaganja koje nije imala i dobit koju nije zaradila“, rekao je izvor upoznat sa situacijom, a koji je očigledno na Bredovoj strani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

andjelina džolibred pittuzba
Komentari (0)
Dodaj komentar