Brendon umalo da pogine

Glumac Džejson Pristli (Jason Priestley), poznat po ulozi Brendona Volša u tinejdžerskoj seriji „Beverli Hils 90210“ („Beverly Hills 90210“), doživeo je saobraćajni udes na trkama u Kentakiju. Na poznatom trkalištu u Kentakiju, glumčev auto udario je u zid pri brzini od 180 milja na čas. Prvi lekarski nalazi pokazali su da je Pristli doživeo prelom kičme, potres mozga i niz drugih povreda.

Iako je odmah priključen na aspirator, njegov lekar je izjavio da on može sam da diše i da je potpuno svestan. Pristli je prebačen na Univerzitetski medicinski centar u Kentakiju odmah po udesu. U ovoj bolnici je konstatovano da glumac ima frakturu kičme u sredini leđa, zatvorenu povredu glave i polomljene kosti u oba stopala. Njegovi vitalni znaci su stabilni, oči otvorene i pacijent reaguje na pitanja.

Dežurni lekar izjavio je da za sada nema znakova paralize, ali da će se ispitivanja nastaviti tokom cele noći, ne želeći da se upušta u spekulacije i prognoze o tome koliko će oporavak poznatog glumca trajati.

Pristli, kome je trideset i dve godine, prilikom udesa je izleteo iz druge krivine na završnoj trening trci „Infiniti pro“ serije. Mnogi smatraju da je uzrok nesreće to što je Pristli prešao preko dela staze koji je bio posut apsorbujućim materijalom za motorno ulje. Taj materijal bačen je na stazu 10 minuta ranije, da bi pokupio ulje koje je ispustio prethodni takmičar. Svi vozači bili su upozoreni na to da izbegavaju datu deonicu, ali izgleda da to nije bilo dovoljno da spreči nesreću.

Pristli je počeo da vozi trkačke automobile 1991. godine u okviru kalifornijske reli serije. Prvi trofej osvojio je 1998. godine u Ohaju.

Čuvenom Brendonu ovo nije prva automobilska nesreća. U poslednjih pet godina, Pristli je doživeo dve ozbiljnije nesreće, ali se iz obe izvukao i potpuno ozdravio. Na kvalifikacionoj trci u Kentakiju, cilj je prošao kao drugi, što mu je dalo samopouzdanje i nadu da će osvojiti trofej.

Džejson Pristli proslavio se tinejdžerskom serijom „Beverli Hils 90210“, koja se uspešno prikazivala od 1990. do 2000. godine, uz glumce: Luka Perija (Luke Perry), Šanen Doerti (Shannen Doherty) i Dženi Gart (Jennie Garth). Dva puta je nominovan za nagradu Zlatni globus. Producirao je i režirao veliki broj dokumentaraca, televizijskih drama i emisija i muzičkih video-spotova. Među filmovima u kojima je glumiio ističu se: „Eye of the Beholder“, „Calendar Girl“ i „Život i smrt na Long Ajlendu“ („Love and Death on Long Island“).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar