Britance šokiralo saopštenje Megan i Harija: „Ona je zla, biće još gore“

Megan Markl i princ Hari oglasili su se saopštenje na svojoj službenoj stranici Sussex Royal u kom su napisali da kraljica ne poseduje reč „kraljevski“ u celom svetu.

Saopštenje se pojavilo nakon što su britanski mediji objavili da od proleća Megan i Hari neće moći da koriste oznaku Sussex Royal. Oni su ipak najavili da će zadržati svoje kraljevske titule, iako ih neće aktivno koristiti.

Kako pišu britanski mediji, saopštenje u nekim delovima ima prilično neprijateljski ton.

– Iako ne postoji jurisdikcija monarhije ili kabineta oko upotrebe reči „kraljevski“ s druge strane okeana, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ne nameravaju da koriste „Sussex Royal“ ni bilo koji oblik reči „kraljevski“ na bilo kojoj teritoriji (bilo u Ujedinjenom kraljevstvu ili van njega) nakon tranzicije u proleće 2020. – poručili su.

Požalili su se i da ih palata tretira drugačije od drugih članova porodice, prenosi Index.hr.

– Iako postoje presedani u kojima su drugi članovi kraljevske porodice sa titulama tražili poslove van kraljevske porodice, za vojvodu i vojvotkinju od Saseksa uspostavljen je period revizije od 12 meseci. Prema dogovoru, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razumeju da moraju da odstupe sa kraljevskih dužnosti te ne obavljaju reprezentativne dužnosti u ime njenog veličanstva – napisali su.

Iako je palata prošlog meseca objavila da neće zadržati svoje kraljevske titule, Megan i Hari sada tvrde da će ih zadržati, ali da ih neće aktivno koristiti nakon proleća.

Portparol bračnog para prvo je objavio izjavu za medije o njihovoj upotrebi kraljevskih titula u petak u 19:30, a oko 22 sata objavljena je mnogo duža izjava putem Instagram priča. U toj dužoj izjavi referirali su se na odnos prema drugim članovima kraljevske porodice, činjenicu da je Hari i dalje šesti u redu za presto te na to da će zadržati svoje vojne činove. Zahtevaju i zaštitu njih i njihovog sina.

Stručnjaci za kraljevsku porodicu već su saopštenje prozvali još jednom od PR katastrofa bračnog para.

– Njeni komentari o kraljičinoj odluci odjekuju besom i pakošću. Bojim se da će postati još gore – rekao je biograf princa Čarlesa Tom Bover.

Kraljevski komentator Ričard Ficvilijams tvrdi da su ove izjave bile potpuno nepotrebne jer naglašavaju razlike Harija i Megan i kraljevske palate na način koji je bilo moguće izbeći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

megan marklprinc Hari
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    E kada bi ste znali sta sve monarhije kroz istoriju rade, smucio bi vam se zivot, prosto bi ste povracali. Sta rade sa decom, porodom, polom, genetikom, tajnovitim vestackim ukrstanjima, izolovanim odgojem…

  • AA ( americki alah)

    jos nije ona pokazala svoje pravo lice