Crni Gruja i kamen mudrosti

Nakon dve uspešne televizijske sezone „Crnog Gruje“, bioskopska publika će već 1. februara moći da uživa u dugometražnom ostvarenju „Crni Gruja i kamen mudrosti“, na svečanoj premijeri u Centru „Sava“.

Radnja dugometražnog filma proizašlog iz popularne TV serije, koncentriše se oko misterioznog kamena koji ima magično dejstvo, jer ko u njega udari glavom tri puta, postaje mudriji. Zato Karađorđe (Nikola Kojo) angažuje svog rođaka Crnog Gruju (Nenad Jezdić) da mu, uz pomoć vernih slugu Čeda Velje (Marinko Madžgalj) i Boleta (Boris Milivojević), pronađe čudotvorni Kamen.

Ekipa koja se dokazala u radu na seriji, za potrebe filma je proširena novim članovima porodice Crnog Gruje. Tako pored Nenada Jezdića, Borisa Milivojevića, Marinka Madžgalja, Nikole Koja i Zorana Cvijanovića, uloge tumače i Bogoljub Mitić Đoša, Ognjen Amidžić, Dragan Jovanović. U ulogama specijalnih gostiju u filmu našli su se: Petar Božović, Dragan Nikolić, Dragan Bjelogrlić i Voja Brajović, dok ženski deo ekipe čine: Tanja Bokan, Nela Mihajlović i Dušanka Stojanović.

Scenario za film potpisuju Aleksandar Lazić, Rade Marković i Jovan Popović. Direktor fotografije je Nebojša Bašić, scenografi su Vladan Caričić i Kiril Spaseski, kostimograf Boris Čakširan, a montažer filma je Branislav Godić. Režiser je Marko Marinković.

Snimanje filma „Crni Gruja i kamen mudrosti“ počelo je 9. oktobra, na lokacijama u okolini Beograda i Sirogojnu. Šuška se da gostujuće uloge u filmu imaju naši poznati sportisti Vlade Divac, Mateja Kežman, Dejan Stanković i Dule Savić.

Svaka sličnost sa imenom jednog filma iz poznatog serijala o malom čarobnjaku Hariju Poeru („Hari Poter i kamen mudrosti“) – namerna je, jer je film „Crni Gruja i kamen mudrosti“ svojevrsna parodija velikog hita.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar