„Crni labud“ u američkim bioskopima

Novi film Darena Aronofskog (Darren Aronofsky) – "Crni labud" ("Black Swan"), zauzeo je sedmo mesto na listi najgledanijih filmova protekle nedelje. Iako se računa za ozbiljnog kandidata za neku od nagrada ove sezone, publika u Americi nije ga najbolje prihvatila. Glavne uloge tumače Natali Portman (Natalie Portman), Mila Kunis (Mila Kunis), Vensan Kasel (Vincent Cassel), Barbara Herši (Barbara Hershey) i Vinona Rajder (Winona Ryder).
Nina (Portmanova) je balerina njujorškog baleta. Kao i većina balerina, potpuno je predana svojoj profesiji. Živi sa svojom opsesivnom majkom Erikom (Herši), inače, bivšom balerinom, koja svojom konstantnom kontrolom potpuno guši svaki deo njenog bića. Kada umetnički direktor baleta Tomas Liroj (Kasel) odluči da zameni svoju glavnu zvezdu, primabalerinu Bet Mekentajer (Rajderova), u toku priprema za premijeru "Labudovog jezera", Nina postaje njegov prvi izbor. Međutim, Nina ima i konkurenciju u liku nove balerine Lili (Kunisova), koja je takođe impresionirala Liroja. Ipak, da bi neko bio pravi izbor za "Labudovo jezero" treba da bude podjednako dobar beli i crni labud. Nina je personifikacija belog, Lili je odlična kao crni. Da li je Nina sposobna da pronaće crnog labuda u sebi?
Na iznenađujućem osmom mestu liste našao se novi film "How Do You Know" reditelja Džejmsa L. Bruksa (James L. Brooks). Glavne uloge tumače Ris Viderspun (Reese Witherspoon), Pol Rad (Paul Rudd), Oven Vilson (Owen Wilson) i Džek Nikolson (Jack Nicholson). Nakon što su je izbacili iz softbol tima Amerike, Lisa se oseća kao da joj je vreme prošlo. U privatnom životu se nalazi usred ljubavnog trougla. Sve to navodi je da preispita svoj život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crni labudfilmlabudovo jezeronatali portman
Komentari (0)
Dodaj komentar