Dadilji kraljevske dece strogo je zabranjeno da kaže jednu reč

Maria Boralo vam je sigurno poznata ako pratite kraljevsku porodicu. Ona je dadilja kraljevske dece i time i jedna od najbližih saradnika vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Školovala se na prestižnom univerzitetu ‘Norland College’ u Batu, namenjenom upravo za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroga upustva kad je u pitanju briga o kraljevskoj deci. Tako je, između ostalog, naučila kako se deci nikada ne sme obraćati rečju ‘deca’ (‘kids’) nego ih uvek treba oslovljavati njihovim sopstvenim imenima.

– Tako se prema deci iskazuje poštovanje – rekla je Luiz Heren, autorka knjige o kraljevskoj porodici i dodala da se u izuzetnim situacijama, dadilje kraljevskoj deci mogu obratiti rečju children (deca) što takođe znači isto što i eng. kids, ali je službeniji.

Maria možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom smeđom uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali sreća s decom najvažniji je deo vaspitanja.

Vreme za spavanje kraljevskoj deci počinje u 19 sati, otkrila je Luiz, a svakih nekoliko dana uvode se nova jela i ukusi. Takođe, vreme za igru ​​uvek se odvija napolju – bez obzira da li pada kiša ili je sunčano.

– Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa psima, baštovanstvo …. – dodala je Luiz, a piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dadiljakraljevska porodica
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    nE IDE MI U GLAVU,ZASTO SMEDJ KOMPLET ZA DADILJU,KAO DA TO NE MOZE DA SE PROMENI?