Dejmon Albarn (Blur) u obavezama

Dejmon Albarn (Damon Albarn), frontmen grupe Blur, nedavno je dao izjavu za britanske medije povodom svojih trenutnih aktivnosti u okviru i izvan benda. Albarn je bio u Bamakou, u Maliju (Zapadna Afrika), kao deo dobrotvornog Oxfam On The Line projekta, koji se bavi istraživanjem sličnosti i razlika između osam zemalja koje se nalaze na griničkom meridijanu, što, pored Malija, uključuje Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Španiju, Ažir, Burkinu Faso, Ganu i Togo. Albarn namerava i da napravi album nadahnut ovogodišnjom posetom Maliju.

Do tada, Blur bi, na britanskom tržištu, već trebalo da imaju izdat album najvećih hitova, a jedina nova stvar na albumu bi trebalo da bude singl „Music Is My Radar“. Albarn je ranije najavljivao da će to biti pesma „Black Book“, ali je u kasnijim saopštenjima benda ta informacija promenjena.

Pored toga, Albarn je, posle rada na soundtrack-u za film Kevina Spejsija (Kevin Spacey) „Ordinary Decent Criminal“, napisao i muziku za „101 Reykjavik“, islandski film u kojem se pojavljuje nekadašnji član Sugarcubes-a Einar Benediktson (Einar Benediktsson), koji je nedavno premijerno prikazan na filmskom festivalu u Edinburgu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar