Dejvid Kronenberg ponovo u akciji

Kanadski reditelj Dejvid Kronenberg, (David Cronenberg) poznati majstor u igranju živcima gledalaca, sredinom jula je, kako saznajemo, počeo snimanje svog novog psihološkog trilera, pod nazivom “Spider”, u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju Ralf Fajns (Ralph Fiennes, “Engleski pacijent”) i Miranda Ričardson (Miranda Richardson). Ovu vest je objavila francuska producentska kuća Metropolitan Film Samuela Hadide (Samuel Hadida), koja je distributer i jedan od koproducenata.

Pošto je odustao od nastavka “Niskih strasti” jer nije mogao da nađe dostojnu zamenu za Šeron Stoun (Sharon Stone), koja više ne želi da se spušta toliko nisko, reditelj “Sudara” i “eXistenZ-a” odlučio je da ekranizuje roman Patrika MekGrata (Patrick McGrath). Kronenberg kaže da će “’Spider’ biti horor klasik, ali ne u natprirodnom smeru: drugačiji je, to je frojdovski horor.”

Ralf Fajns tumači ulogu odraslog Spajdera, dok desetogodišnji Bredli Hol, nova mlada nada, tumači Spajdera u delu filma koji se bavi njegovim detinjstvom. Fabula se vrti oko dečaka koji preživljava šok videvši kako otac ubija njegovu majku i zamenjuje je prostitutkom (Miranda Ričardson). Uveren da je sledeći na redu, smišlja plan koji će imati tragične posledice… Posle mnogo godina, Spajdera, zatvorenog u centru kojim upravlja gđa Vilkinson (Lin Redgrejv), proganjaju uspomene na detinjstvo i priviđenja iz prošlosti.

Producenti filma su reditelj Kronenberg, Ketrin Bejli (Catherine Bailey) i Samuel Hadida.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar