Dodela Oskara u Njujorku?

Američka filmska akademija ozbiljno razmatra mogućnost da deo ceremonije povodom dodele Oskara preseli u Njujork, kako bi pomogla gradu da se oporavi od posledica terorističkih napada 11. septembra prošle godine. Grupa Njujorčana, među kojima su guverner Džordž Pataki, gradonačelnik Majkl Blumberg (Michael Bloomberg) i kopredsednik „Mirmaksa“ Harvi Vajnstajn (Harvey Weinstein) predložila je Akademiji da bar deo ceremonija 23. marta iduće godine preseli na istočnu obalu.

„Njujork je svetska prestonica zabave i nema boljeg načina da se to pokaže nego da se u njemu održi najvažniji događaj u svetu šou-biznisa“, rekao je agenciji AP Blumbergov predstavnik za štampu.

Akademija ozbiljno razmišlja o tom predlogu, rekao je njen predsednik Frenk Pirson (Frank Pierson) „Njujork Tajmsu“ (New York Times) i „Los Anđeles tajmsu“. Ipak, Vajnstajnov predlog da se cela ceremonija održi u Njujorku zaista je „neprihvatljiv, jer je to holivudski glavni proizvod i zbog ugovorenih obaveza Akademije“, objasnio je Pirson. „Njujork će biti uveliko prisutan na ceremoniji iduće godine“, dodao je on. „Amerika ne bi bila Amerika bez Njujorka, a filmski biznis ne bi postojao bez Njujorka. Kao i film, i on je deo naše kulture i naših života“. Pirson je još kazao da će odluka biti donesena tek pošto bude izabran producent ceremonije 2003, što će se verovatno dogoditi za mesec dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar