Dodeljene Bilbordove nagrade

Na prošlonedeljnoj ceremoniji dodele Bilbordovih nagrada (Billboard R&B/Hip-Hop Awards), održanoj u Majamiju na Floridi, Ališa Kiz (Alicia Keys) ponovo je bila zvezda večeri. Ališa je osvojila čak četiri, nagrade dok je pevač Ašer (Usher) odneo tri.

Kizova je osvojila nagrade za: najbolji album („Songs in A Minor“), najboljeg ženskog izvođača, najboljeg novog izvođača i svojevrsnu Bilbordovu nagradu za album koji je najduže bio na vrhu top lista. Da podsetimo, Kizova je osvojila pet Gremi nagrada ove godine sa svojim debi albumom. Njen prvi album je odmah po izlasku zauzeo sam vrh Bilbordove top-liste najboljih albuma.

Iako je imao čak osam nominacija, Ašer je osvojio tri Bilbordove nagrade: za najboljeg izvođača, za najboljeg muškog izvođača i specijalnu Bilbordovu nagradu za singl koji je bio najduže na listama. Njegov singl „U Got It Bad“ dugo je bio na prvom mestu Bilbordove R&B/Hip-Hop liste.

R&B singl „Differences“, izvođača Ginuwine, osvojio je nagradu za najbolji singl i za najemitovaniji singl na radiju.

Pokojna pevačica Alaja (Aaliyah), koja je poginula u avionskoj nesreći na Bahamima 2001. godine, nominovana je u pet kategorija, ali nije osvojila nijednu Bilbordovu nagradu.

Među ostalim dobitnicima su:


  • Izvođač, duo grupa: Jagged Edge
  • Rep album: „Pain Is Love“, Dža Rul (Ja Rule)
  • Singl: „Loverboy“, Maraja Keri (Mariah Carey) u saradnji sa Da Bratom (Da Brat) & „Ludacris“
  • Najbolji rep singl: „My Baby“, Lil Romeo (Lil“ Romeo)
  • Najbolja izdavačka kuća godine: Island Def Jam Music Group
  • Najbolja nezavisna izdavačka kuća godine: TVT

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar