Dodeljene nagrade Kendi centra

Bivši član „Bitlsa“ (The Beatles) Pol Makartni (Paul McCartney) i glumica Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor) dobitnici su 25. godišnje nagrade Kendi centra za doprinos kulturnom životu Sjedinjenih Američkih Država. Te prestižne nagrade dobili su i glumac Džejms Erl Džouns (James Earl Jones), plesačica i glumica Čita Rivera i umetnički direktor Metropoliten opere iz Njujorka, Džejms Levajn.

Predsednik Kendi centra, Džejms Džonson (James Johnson), nazvao je Makartnija „najplodnijim i najutacajnijim kompozitorom našeg doba“, a za Elizabet Tejlor je rekao da je „blistava filmska glumica koja je skoro 60 godina ikona u Holivudu“. Za ostale dobitnike nagrada Džonson je rekao da su to „glumac koji je svojom izvanrednom snagom i domašajem postao američka insitutcija i briljantni muzičar koji je tri decenije vodio jednu od najistaknutijih operskih kuća do neprevaziđenog umetničkog savršenstva“.

Čita Rivera, poznata po ulozi Anite u „Priči sa zapadne strane“, po rečima Džonsona, „vrhunska“ je umetnica žanra mjuzikla. Nagrade Kendi centra dodeljuju se za „jedinstven i izuzetno vredan doprinos kulturnom životu“ američke nacije. Nagrade će laureatima biti uručene na gala svečanosti 8. decembra kojoj će prisustvovati i američki predsednik Džordž Buš (George Bush).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar