Don Džonson

Don Džonson (Don Johnson) je jedan od poznatih američkih glumaca koji su slavu stekli zahvaljujući ulogama u serijama. Rođen je 15. decembra 1949. godine u Misuriju. Srednju školu i Univerzitet pohađao je i završio u Kanzasu.

Iako je najpoznatiji kao glumac, Don Džonson oprobao se i kao režiser, producent i muzičar. Ipak, najuspešniji je bio u filmskoj industriji. Serija koja je lik ovog glumca učinila poznatim jeste serija „Miami Vice“, koja je vrhunac popularnosti doživela između 1984. i 1987. godine. Za ovu seriju Džonson je dobio i Zlatni globus za najbolju mušku ulogu u serijama 1985. godine.

Veoma je poznat u Americi, gde slovi za jednog od najšarmantnijih muškaraca. Najpre se venčao sa glumicom Melani Grifit 1976. godine, ali se već iduće godine razveo. Ponovo se venčao sa ovom poznatom glumicom 1989. godine i po drugi put se razveo 1996. godine. Između ova dva braka sa Melani Grifit, Džonson je imao još jedan brak sa glumicom Peti D“Arbenvil (Patti D“Arbanville) od 1981. do 1985. godine. Godine 1999, venčao se sa Keli Fliger (Kelley Phleger), koja nije medijska ličnost i sa kojom je do danas u braku. Iz ovih brakova ima troje dece, dve ćerke i jednog sina.

Danas obavlja funkciju predsednika kompanije Don Johnson, koja je njegovo vlasništvo, i bavi se filmskom produkcijom. Jedna od najpoznatijih serija (bar kod nas) za koju je zaslužna ova Kompanija jeste serija „Neš Bridžis“, u kojoj je Džonson i režiser i glavni glumac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar