Duže od mesec dana skrivali smrt poznate glumice (foto, video)

Američka glumica i rediteljka Sondra Lok preminula je 3. novembra u 74. godini u svom domu u Los Anđelesu, a vest o njenoj smrti otkrivena je tek mesec i po dana kasnije, donosi Variety. Nije još uvek potpuno jasno zašto informacija nije ranije otkrivena, a kao uzrok smrti naveden je srčani zastoj.

U svom prvom filmu u karijeri, ‘Srce je lovac samotan’ iz 1968., nominovana je za Oskara u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu. Snimila je mnoge filmove u narednim godinama, ali javnost ju najviše pamti kao partnerku Klinta Istvuda, s kojim je bila 14 godina u vezi. Par je svojevremeno često sarađivao i na filmskom platnu.

Veza sa slavnim glumcem i rediteljem trajala je od 1975. do 1989., a završila je njenim tužbama upućenima Istvudu. Sondra nije mogla da se pomiri sa Klintovim konstantnim aferama, koje su obeležile sve njegove veze, a tužila je i Warner Bros studio, tvrdeći da zbog burnog raskida s Istvudom sabotiraju njenu karijeru. Na kraju je spor rešen nagodbom.

Zdravstveni problemi za nju su počeli još 1990. kad je obolela od karcinoma dojke i kada se podvrgla mastektomiji i hemoterapiji.

Poslednji film, romantičnu dramu ‘Ray Meets Helen’ snimila je prošle godine, a to je ujedno i bio prvi film u kom je glumila od 2000. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glumicasmrt
Komentari (0)
Dodaj komentar