Entoni Hopkins kao Hanibal Lektor, treći put

Snimanje nastavka filma “Kad jaganjci utihnu” tek što se završilo, a ser Entoni Hopkins (Sir Anthony Hopkins) već razmišlja o repriziranju svoje uloge Hanibala Lektora po treći put.

Producenti Oskarom nagrađenog prvenca i njegovog nastavka pod imenom “Hannibal” adaptiraće novelu Tomasa Harisa “Crveni zmaj”, kojoj to, inače, neće biti prvi put da biva adaptirana za veliko platno. Prva filmska obrada ovog teksta urađena je 1986, pod naslovom “Manhunter”, a u režiji Majkla Mana (Michael Mann). No, uloga krvožednog ljudoždera u interpretaciji Brajana Koksa (Brian Cox) iz osamdesetih nije privukla bioskopske posetioce, kao što će to biti slučaj sa ljudožderstvom iz 1991, kada je isti lik zaradio 192 miliona funti i pet Oskara.

U trećem nastavku biće odgovoreno zašto, gde i ko je uhapsio Hanibala, kojeg, već zarobljenog, upoznajemo u filmu sa Džodi Foster (Jodie Foster). Dotična glumica je odbila da reprizira svoju ulogu agentkinje FBI, iz zabrinutosti da se radi o previše nasilnom filmu, pa je ulogu agentkinje Klaris Starling preuzela Džulijan Mur (Julianne Moore). Režije “Hannibal”-a prihvatio se Ridli Skot (Ridley Scott), kojega, posle “Gladijatora”, izgleda, ponovo očekuje bioskopski hit, dok reditelj trećeg nastavka još nije poznat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Đorđe Jovanović

    Nije Hanibal Lektor već Hanibal Lekter (Hannibal Lecter).