Film „Svi naši strahovi“ konačno u bioskopima

Film „Svi naši strahovi“ („The Sum of All Fears“) doživeo je premijeru u Americi poslednjeg dana maja, dobio prilično dobre kritike, a samim tim zaradio i odgovarajući dolarski iznos. Nabijen je adrenalinom i napetošću od koje jednostavno zastaje dah. Film ima neumoljiv ritam, akcija smenjuje novu akciju, ređaju se napete slike sa mnogih mesta na planeti. „Strahovi“ će vas lako zarobiti u svoj vrtlog pomešanih osećanja, tako da će možda i Harison Ford (Harrison Ford) prestati da vam nedostaje na ekranu. Dobro, možda samo malo.

Ono što morate imati na umu pre nego što pođete u bioskop jeste činjenica da je ovaj film posve različit od ostalih filmovanih romana Toma Klensija (Tom Clancy) u kojima je glavni junak Džek Rajan (Jack Ryan). Ben Aflek (Ben Affleck) zamenio je Harisona Forda u ulozi Rajana, i to je po nekima najvažnija izmena. Džek Rajan sada je mlađi i mnogo slabije kotiran u službi nego u ostalim filmovima. „Strahove“ nikako ne treba porediti sa filmovima „Lov na crveni oktobar“ („The Hunt For Red October“; Alek Boldvin u ulozi Rajana), „Patriotske igre“ („Patriot Games“) i „Jasna i prisutna opasnost“ („Clear and Present Danger“). Radnja je smeštena u sadašnjicu, tako da se filmu samo treba prepustiti.

Film je režirao Fil Olden Robinson (Phil Alden Robinson), poznat po filmu „Polje snova“ („Field of Dreams“) iz 1989. godine. Već u uvodnoj sekvenci filma, dok još gledamo špicu, Robinson nas uvodi u radnju i priču o ukradenom nuklearnom oružju. Morgan Frimen (Morgan Freeman) u ovom filmu je još jednom pokazao kakva je glumačka veličina. Džejms Kromvel (James Cromwell) je vrlo ubedljivo odigrao ulogu američkog predsednika, a irski glumac Kieran Hinds (Ciaran Hinds) je odlično odigrao ulogu ruskog šefa države.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar