Filmovi o Bouviju i Majlsu Dejvisu na reviji „Fashion Selection“

Program 30. „Fashion Selection“-a, koji se ove godine održava od 6. do 9. aprila, proširen je i obogaćen, te će se uz modne revije održati i filmske premijere i koncerti bendova iz regiona.

Program će se sastojati iz tri celine: Fashion Selection (modne revije), MegaCinema (filmske projekcije) i Music Selection (koncerti), i biće održan pod jedinstvenim zajedničkim nazivom „ENTERtainment“.

U okviru „MegaCinema“, kako najavljuje „MegaCom film“, biće premijerno pred srpskom publikom prikazani filmovi o Dejvidu Bouviju i Majlsu Dejvisu.

Dokumentarac „Dejvid Bouvi – Neispričana priča“ je delo Fransisa Vatlija i nastavlja se na prethodni dokumentarac o Bouviju – „Dejvid Bouvi: Pet godina“, koji je objavljen 2013. godine.

Ipak se novi Vatlijev dokumentarni film, iz poštovanja prema privatnosti koju je Bouvi tako visoko cenio, fokusira na Bouvijevu muziku i energiju koju je on uložio u svoja tri poslednja projekta, a ne na njegov lični život.

Tako će 7. aprila u „BelExpo Centru“ publika saznati više o radu na albumu iz 2013. „The Next Day“, albumu „Blackstar“ koji je objavljen samo par dana pre Bouvijeve smrti, kao i o postavljanju mjuzikla „Lazarus“.

Biografski film reditelja i glumca Dona Čilda o životu i muzici neponovljivog Majlsa Dejvisa – „Majlsova najnovija pesma“ biće dan kasnije na istom mestu.

„Majlsova najnovija pesma“ govori o životu jednog od najpoznatijih i najuticajnijih džez izvođača koji se smatra začetnikom različitih džez podžanrova poput kula, modernog bopa, fuzije, modalnog džeza i fanka.

Čedl kroz priču o vrsnom umetniku presipituje ko smo mi zaista, šta imamo reći i kako ćemo to reći, ističe distributer.

Poslednjeg dana „ENTERtainment“-a, 9. aprila u „BelExpo Centru“ posetioci će gledati špansku komediju „Noćne priče“ o jednoj dugoj letnjoj noći u Barseloni tokom koje će se ipsrepletati pet različitih priča – o ostavljenoj Luciji, Paku, stidljivom kamiondžiji koji ne može da izjavi ljubav ženi svojih snova, o dvojici buntovnih tinejdžera (Koke i Luisito) u ukradenom automobilu, Albertu, vozaču ambulatnih kola kojem je nova devojka dala snage da menja nešto u svom životu i Pedru, taksista koji ima bračnih problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Dejvid BouviFashion selectionmajls dejvis
Komentari (0)
Dodaj komentar