Filmski kameleoni: drastično mršavljenje

Tom Henks (Tom Hanks) nije samo morao drastično da smrša za ulogu u filmu „Izgnanik“ („Cast Away“), već je inicijalna faza filma zahtevala i poprilično gojenje. Na početku je Henks morao da se ugoji dvadesetak kilograma da bi se uklopio u lik malo bucmastijeg radnika „FeDex“-a čiji se avion prilikom jedne isporuke paketa srušio u Tihi okean. Henksov lik, jedini preživeli sa ovog leta, ostaje zaboravljen na jednom pustom ostrvu. Film je u ovoj fazi prestao da se snima da bi Henks imao dovoljno vremena da izgubi dvadesetak dobijenih kilograma, a zatim još petnaest u odnosu na svoju početnu težinu.

Za godinu dana, Henks je morao da izgubi trideset i pet kilograma i da pusti kosu i bradu koja je trebalo da verno predstavi čoveka četiri godine izgubljenog na moru. Mora se priznati da je ovo bio veliki izazov čak i za dvostrukog oskarovca kao što je Tom Henks. Svako ko je pogledao film „Izgnanik“, složiće se da je Henks za godinu dana postao pravi Robinson Kruso.

Veliki glumac izjavio je da prva pripremna faza filma nije bila preterano teška, jer je podrazumevala malo fizičkih aktivnosti i puno dobre hrane. „Jedino što je moglo da nastrada u ovoj fazi filma su moja leđa od preteranog odmaranja“, izjavio je Henks. Druga pripremna faza zauvek će, čini se, ostati pod velom tajne.

Ovaj film samo je još jedna potvrda Henksovog ogromnog talenta i neumorne istrajnosti i požrtvovanosti poslu. Usledila je, naravno, nominacija za Oskara, ali Henks nije i po treći put trijumfovao. Oskar je te godine otišao u ruke Rasela Kroua (Russell Crowe) za film „Gladijator“ („Gladiator“).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar