Filmski kameleoni: mršavljenje i treniranje za ulogu

Denzel Vošington (Denzel Washington) morao je da prođe kroz veoma ekstenzivne pripreme za svoj film iz 1999. godine – „Uragan“ („The Hurricane“). Film govori o čuvenom bokserskom šampionu – Rubinu Karteru zvanom Uragan (Rubin Hurricane Carter), koji je nepravedno optužen za ubistvo i osuđen na zatvorsku kaznu. Vošington je u okviru priprema morao da izgubi dosta kilograma da bi se uklopio u Karterovu srednjetešku kategoriju. Fizičke i kondicione pripreme bile su veoma opsežne da bi glumac stekao šampionsku mišićnu konstituciju.

Vošington je jednom prilikom izjavio da je posle ove uloge mnogo više zavoleo boks. Ovim filmom slavni glumac je stekao insajderski utisak o ringu koji je u njemu pobudio veliko poštovanje prema ovom sportu i njegovim šampionima. Vošington smatra da je boks najteži od svih sportova. Po njemu, boks je skup mnogih veština – volje, snage, kondicije, brzine, prirodnog talenta a ponajviše psihološke snage. „U boksu nema tajm-auta. Imaš samo tri minuta da nešto napraviš, a onda ideš na klupu“, izjavio je poznati glumac.

Denzel Vošington nominovan je za Oskara za sve umeće prikazano u ovom filmu, ali nagradu, nažalost, nije dobio. Mnogi ljudi osećali su da je on te godine bukvalno opljačkan od strane Kevina Spejsija (Kevin Spacey), koji je osvojio Oskara za ulogu u filmu „Američka lepota“ („American Beauty“). Nepravda je, kao što znamo, ispravljena ove godine, kad je Vošingtonu uručen Oskar za najbolju mušku ulogu odigranu u filmu „Dan obuke“ („Training day“).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar