Filmski kameleoni: povećanje težine i mišićne mase

U tekstovima koji su prethodili ovom bavili smo se raznim glumačkim poduhvatima koji su imali cilj da što vernije dočaraju zadati lik. Robert de Niro (Robert De Niro) je u filmskom hitu „Raging Bull“ iz 1980. godine pokazao da je pravi filmski kameleon.

Ovaj glumac italijanskog porekla poznat je po tome što se potpuno unosi u karaktere likova koje tumači. Sigurno je da malo ko poznaje pravog Roberta de Nira, osim možda režisera Martina Skorsezea (Martin Scorsese), koji je sa De Nirom snimio čak osam filmova. Njihov zajednički poduhvat, film „Raging Bull“, u početku je imao mnogo prepreka koje je valjalo prevazići. De Niro se potpuno uživeo u lik široko hvaljenog boksera Džejka Lamote. Da bi mogao i fizički verno da ga dočara, morao je da se ugoji više od deset kilograma za snimanje inicijalnog dela filma u kom je Lamota portretisan kao mladi, još neafirmisani bokser. Finale filma donosi gotovo monstruoznu De Nirovu metamorfozu od čitavih trideset kilograma viška, u cilju predstavljanja Lamote kao ostarele penzionisane bokserske zvezde.

Verovatno nije potrebno posebno napomenuti da je De Niro morao da prođe više ciklusa žestokih fizičkih priprema. U toku priprema za film, on je čak boksovao u tri boks meča na Bruklinu, osvojivši dva.

De Niro je izjavio, posle snimanja ovog filma, da su ga tolike dramatične fizičke promene primorale i da glumi drugačije. On se jednostavno osetio kao da je sasvim drugi čovek. Usledila je, naravno, nominacija za Oskara za najbolju mušku ulogu, kao i sama nagrada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar