Filmski kameleoni: „pretvoriti“ se u muškarca

Hilari Svonk (Hilary Swank) je u filmu „Dečaci ne plaču“ („Boys Don“t Cry“) iz 1999. godine pokazala da za nju ne postoji izazov kom ne može doskočiti.

Mlada glumica je zaista bila veoma ubedljiva u ovoj ulozi. U filmu ona igra devojku Tinu, koja po svaku cenu želi da bude dečak. Da bi donela publici ovaj kompleksan dvostruki lik Tine/Brendona, Hilari nije samo promenila svoj fizički izgled i sakrila svoje izražene ženske karakteristike već je otišla mnogo dalje, gotovo promenivši pol.

U sklopu priprema za film, Hilari je četiri nedelje živela kao muškarac. Svakoga jutra ona je vezivala grudi, „isticala“ muške karakteristike, stavljajući čarapu u pantalone i češljala ošišanu kosu na mušku frizuru. Intenzivno je radila na tome da joj glas zvuči mnogo dublje i muževnije. Glumica je išla tako daleko da je, u nameri da istakne muževne crte lica, tj. koštanu konstrukciju, podvrgla sebe intenzivnim dijetama da bi oslabila dovoljno da joj se to primećuje u licu.

Povodom ovog iskustva, Hilari je izjavila da ga smatra veoma vrednim. Čitajući scenario, pomislila je da je to neverovatna uloga koja bi mogla da joj pomogne da se potpuno iskaže u umetničkom smislu. Žarko je želela da postane deo filma, smatrajući da je veoma važno ispričati ovu priču ljudima širom sveta. Kada je dobila ulogu, stalno je bila opterećena činjenicom da je taj život koji je ona donela na platno zapravo stvarno bio nečiji život. Film je snimljen prema istinitom događaju i veliki deo aktera, kao i porodica ove devojke, i dalje postoji negde na svetu. To je ono što ju je plašilo, ali u isto vreme joj i davalo snagu.

Hilari Svonk nominovana je za nagradu Oskar za najbolju žensku ulogu, zbog svega prikazanog u ovom filmu. Potpuno zasluženo je i ponela zlatnu statuu kući sa sobom.

Koliko je teško bilo sakriti Hilarinu nežnu ženstvenost i lepu figuru, govori činjenica da ona slovi za jednu od najlepših glumica Holivuda. Magazin „People“ je čak 2000. godine proglasio Hilari za jednu od 50 najlepših osoba na svetu. Ako ste intrigirani ovom mladom glumicom i želite saznati još nešto o njoj, pročitajte naš članak o Hilari iz decembra prošle godine Svi pričaju o njoj – Hilari Svonk

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar