Franka Potente isprobava engleski

Nemački reditelj Tom Tikver (Tom Tykwer), koji je međunarodnu slavu stekao svojim hiper-ultra-kinetičkim hitom „Trči, Lola, trči“/(„Run Lola Run“), imao je nedavno novu premijeru. Reč je o filmu „The Princess and the Warrior“ koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Međutim, Tikver se tek sprema na veliki zalogaj. To će biti njegov rediteljski debi na engleskom. Debi na engleskom, ali u drugom filmu, trebalo bi da doživi i Franka Potente (Franka Potente), koja se proslavila ulogom u „Run Lola Run“. Ona i Tikver su sada, pored profesionalne, i u ljubavnoj vezi.

Tikver režira film „Heaven“, u kom će se pojaviti Kejt Blanšet (Cate Blanchett) i Đovani Ribizi (Giovanni Ribisi). Scenario za ovaj film napisao je Kžištof Kješlovski (Krzysztof Kieslowski). On je, neposredno pred smrt, 1996, nameravao da, posle „Plavog“, Belog“ i „Crvenog“ napravi novu trilogiju: „Heaven“, „Hell“ i „Earth“. Međutim, stigao je da realizuje samo prvi deo.

Tikver o filmu kaže sledeće: „To je dramatična ljubavna priča. Kejt ispituje policija u vezi sa bombardovanjem, i jedan od policajaca se zaljubljuje u nju – to je Đovani. Oni potom zajedno beže“.

Snimanje je u završnoj fazi. Na pitanje kako se oseća u vezi sa radom na engleskom, Tikver odgovara: „Pitajte me kad sve bude gotovo“.

Sa druge strane, Potente, koja je u Nemačkoj postala velika zvezda posle „Run Lola Run“, a sada se pojavljuje i u novom Tikverovom filmu „The Princess and the Warrior“, naravno u ulozi princeze, trebalo bi uskoro da zaigra u svom prvencu na engleskom – rimejku trilera „Bornov identitet“, i to ni manje ni više nego sa Metom Dejmonom (Matt Damon).

Premda bi ovaj film mogao da bude jedna od značajnijih holivudskih premijera u doglednom vremenu, Potente zapravo neće ni napuštati Evropu, pošto snimanje počinje u oktobru u Parizu i Pragu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar