Gaj Riči snima „RocknRolla“

Poznati engleski reditelj Gaj Riči (Guy Ritchie), koji se proslavio filmovima „Dve čađave dvocevke“ („Lock, Stock and Two Smoking Barrels“, 1998) i „Snatch“ (2000), ponovo će stati iza kamere za potrebe snimanja filma „RocknRolla“, za koji je napisao i scenario. Glavne uloge u filmu poverio je nekim od najpoznatijih glumaca današnjice: Džerardu Batleru (Gerard Butler), Tendi Njuton (Thandie Newton), Tomu Vilkinsonu (Tom Wilkinson), Idrisu Elbi (Idris Elba) i Krisu – Ludakrisu Bridžisu (Ludacris).
Snimanje je počelo 19. juna u Londonu, a film se očekuje u bioskopima krajem 2008. godine. Gaj Riči se ovim filmom vraća atmosferi podzemlja modernog Londona, temi koju je već istraživao u svoja dva najpoznatija ranije pomenuta filma.
S dolaskom ruske mafije milioni dolara su u igri i čitavo londonsko kriminalno podzemlje želi da stupi u akciju i domogne se novca – od opasnog vođe mafijaškog klana do zavodljive službenice, korumpiranog političara i sitnih kriminalaca. Svi oni kuju zavere, potajno se dogovaraju i sukobljavaju između sebe, a sve s ciljem da se obogate na brzinu.
Džerard Batler tumačiće lik One Two-a, snalažljivog kriminalca s velikim iskustvom s ulice, koji veoma dobro zna kako se igra na granici zakona. Batlera pamtimo po ulozi kralja Leonide iz blokbastera „300: bitka kod Termopila“, koji je oborio rekorde na svetskim top-listama, zaradivši preko 440 miliona dolara, a trenutno zauzima poziciju najgledanijeg stranog filma u Srbiji ove godine. Ovog glumca gledaćemo i s Hilari Svonk u romantičnoj drami „P. S. volim te“, koja u domaće bioskope stiže 20. decembra, a zatim i u porodičnoj avanturi „Nim’s Island“ s Džodi Foster i Ebigejl Breslin.
Tom Vilkinson igra mafijaškog bosa Lenija Kola, vođu starog londonskog kriminalnog klana, koji vrlo brzo počinje da gubi tlo pod nogama pred naletom bogatijih stranih mafijaša. Vilkinson je dobitnik Oskara i BAFTA nominacije za ulogu u drami Toda Filda „U spavaćoj sobi“ („In the Bedroom“). Nosilac je i Emi nagrade i nominacije za Zlatni globus za ulogu u televizijskom filmu „Normal“. Sledeći njegov film je drama „Majkl Klejton“ („Michael Clayton“), u kojoj igra s Džordžom Klunijem; taj film stiže u domaće bioskope krajem ove godine. Inače, Vilkinsona pamtimo iz filmova „Batmen počinje“ („Batman Begins“, 2005), „Večni sjaj besprekornog uma“ („Eternal Sunshine of the Spotless Mind“, 2004), „Patriota“ („The Patriot“, 2000), „Gas do daske“ („Rush Hour“, 1998), „Zaljubljeni Šekspir“ („Shakespeare in Love“, 1998), „Do gole kože“ („The Full Monty“, 1997).
Tendi Njuton igra Stelu, devojku u koju je zaljubljen One Two. Ona je pametna i zavodljiva službenica, povezana s podzemljem. Njutonova je nedavno igrala sa Vilom Smitom u drami „Traganje za srećom“, kao i u hit komediji „Norbit“ s Edijem Marfijem. Bila je deo pobedničkog tima u Oskarom nagrađenom filmu „Fatalna nesreća“, a za ulogu u tom filmskom ostvarenju nagrađena je BAFTA nagradom.
Kris – Ludakris Bridžis pojavljuje se u ulozi Romana, Amerikanca koji pokušava da se probije na londonskoj muzičkoj sceni. Bridžis je dobitnik nagrade Gremi, ali i priznanja kritike i publike za ulogu u Oskarom nagrađenom filmu „Fatalna nesreća“. U komediji „Fred Claus“ gledaćemo ga 20. decembra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dve cadjave dvocevkedzerard batlerfilmfilmgaj ricirocknrollasnectendi njutontom vilkinson
Komentari (0)
Dodaj komentar