Glumac iz hit serije (24) ubio majku, planirao atentat i na kanadskog premijera (foto)

Kanadski glumac Rajan Grantam (24) javnosti je poznat po kratkoj cameo ulozi u Netfliksovoj hit seriji ‘Riverdale’, a vest o njemu u martu je šokirala fanove serije, ali i sve ostale. Naime, tada je priznao krivicu za ubistvo svoje majke Barbare Vajt, a navodno je planirao da ubije i kanadskog premijera Džastna Trudoa.

Glumcu je sada počelo saslušanje o izricanju kazne na Vrhovnom sudu, koje će odrediti kolika će mu biti kazna pre nego što ispuni uslove za podnošenje zahteva za uslovnu kaznu. U SAD-u, ubistvo drugog stepena nosi obveznu doživotnu kaznu zatvora, a razdoblje zabrane uslovnog otpusta je od 10 do 25 godina.

Grantam je u martu 2020. upucao svoju 64-godišnju majku Barbaru Vajt u potiljak dok je svirala klavir, a u martu je priznao krivicu za ubistvo drugog stepena, nakon što je prvobitno optužen za ubistvo prvog stepena, piše CBC.

U ponedeljak je na sudu navodno izrečeno kako je Grantam uvežbavao ubistvo i snimao videozapise tokom celog postupka, uključujući snimke nakon ubistva u kojima je priznao i pokazao telo svoje majke. Sledećeg dana navodno je u automobilu imao tri pištolja, municiju, desetak molotovljevih koktela, potrepštine za kampovanje i uputstva kako da dođe do porodične kuće kanadskog premijera.

Svoj plan o ubistvu Trudoa priznao je policiji, kao i delove iz privatnog dnevnika koji su takođe pročitani na sudu. Ali, do njegove kuće nikada nije stigao već se predao u sedište policije u Vankuveru, prenosi CBC.

Tužilaštvo se poziva na psihijatrijske izveštaje koja ukazuju na to da je prolazio kroz ‘intenzivno razdoblje kliničke depresije’ tokom vremena koje je prethodilo ubistvu, a takođe i da je  „imao porive da počini nasilje i ubije se“. Grantam je navodno odlučio da ubije svoju majku „kako bi je poštedeo da ne vidi nasilje koje je nameravao da počini“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glumacubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar