Godinama se govorilo da Srbin, Hrvat, Crnogorac: Džon Malkovič jednom rečenicom otkrio istinu

Slavni glumac Džon Malkovič bio je nedavno gost Srbije i na Zaječarskom kulturnom letu izveo je muzičko-scensku monodramu “Paklena komedija – Ispovest serijskog ubice”. Publika je mogla da uživa u njegovoj bravuri, a kada je u pitanju ovaj glumac, javnost je zaintrigirana i jednom pričom mimo glume, pričom o njegovom poreklu.

Za glumca koji se rodio u Ilinoisu u Americi, pisalo se da je poreklom iz naše zemlje, Crne Gore, Hrvatske, on je isticao i da ga Bosanci prisvajaju, a onda je 2018. pričao o svom poreklu.

„O moje poreklo mogu se otimati i Hrvati i Bosanci i Crnogorci, ali pre svega, ja se osećam kao Amerikanac, jer sam rođen u Americi“, rekao je tada Malkovič, a onda dodao: „Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je dosta toga rečeno o mojim precima. Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, pa je tako lagao i o našem poreklu“.

Ipak, prisetio se da mu je majka posle prerane smrti oca rekla da su neke novine pogrešno napisale da je on Hrvatske, pa mu je otkrila da mu njegov deda iz Crne Gore.

„Kada sam došao u Bosnu, svi su mi rekli – ćuti, ti si Bosanac“, nastavio je glumac pa otkrio priču iz svog detinjstva: „Moji deda i baka nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde ‘po ćoškovima’ razgovarali tim tajnim jezikom. Nikad nisam imao jaku porodičnu vezu, pre svega moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima, jer je moj deda terao oca da radi u rudniku, što otac nije hteo“.

Ono što je sigurno jeste da Džon Malkovič priča umetničkim jezikom koji ceo svet razume i da njegova dela pripadaju svetu, a razlog zanimljive priče o poreklu je jasan. Ko ne bi želeo da mu Džon Malkovič bude sunarodnik?

Ima naznaka da se, prema popisu stanovnika koji su emigrirali u Ameriku, njegov deda zapravo zvao Mane Maljković i da je rođen u mestu Prokike kod Senja kao i da je u SAD otišao 1913. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džon malkovičglumacporeklo
Komentari (0)
Dodaj komentar