„Grčko venčanje“ osvaja svet

Film „Moja mrsna pravoslavna svadba“ („My Big Fat Greek Wedding“), koji će uskoro biti prikazan i kod nas, beleži velike uspehe u celom svetu. Posle ogromnog uspeha u Americi, gde je za sada zaradio 200 miliona dolara, film polako postaje hit i u ostalim zemljama. U Australiji je ovaj film izbio na prvo mesto najgledanijih, zaradivši već tokom prvog vikenda prikazivanja dva miliona dolara. U Engleskoj, „Venčanje“ posle šest nedelja od premijere beleži minoran pad gledanosti.

Zvezda filma, Nia Vardalos (Nia Vardalos), psihički se priprema za činjenicu da je njen udeo u ukupnoj zaradi filma oko deset miliona dolara. Vardalosova o tome verovatno nije ni sanjala kada je napisala scenario i prodala ga za „tričavih“ 500 dolara. Za ulogu Tule Portokalos, glavnog ženskog lika u filmu, ponuđeni honorar bio je „čak“ 150.000 dolara, što je ona oberučke prihvatila.

Film koji je napravljen za samo pet miliona dolara neočekivano je postao pravi hit. Posle 28 nedelja od premijere (sedam meseci), film se i dalje nalazi među prvih pet najgledanijih filmova u američkim bioskopima. Sva je sreća da je Vardalosova u ugovoru napravila klauzulu prema kojoj će njoj ići i deo eventualnog profita od filma, te će tako postati milionerka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar