Hari i Megan ne mogu na medeni mesec dok ne reše jednu stvar

Princ Hari i Megan Markl ne mogu da otputuju na medeni mesec dok ne vrate svadbene poklone kojima su ih zatrpali.

Procenjuje se da njihova ukupna vrednost iznosi preko 7,5 miliona evra. Razlog vraćanja poklona je jednostavan i vezan uz strog kraljevski protokol. Naime, kraljevska palata ne želi da osobe i kompanije koriste novopečene mladence, vojvodu i vojvotkinju od Saseksa, za sopstvenu promociju.

Iako su mladenci nedeljama uoči venčanja naglašavali da je jedini poklon koji žele donacija u jednu od sedam humanitarnih fondacija koje podržavaju, neki jednostavno nisu mogli da im ne donesu dar na venčanje.

Pravilo je takvo da članovi kraljevske porodice ne smeju da prihvataju nikakve poklone, uključujući pružanje gostoprimstva ili usluga, koje ih stavljaju u položaj da nešto duguju onome ko im to pruža. Kraljevska pravila nalažu da se pokloni koji stižu iz britanskih kompanija moraju odbiti, osim ako se ne radi o suveniru sa službene posete ili neke lične prilike.

Kad je reč o poklonima koje članovi kraljevske porodice dobiju od privatnih osoba iz Velike Britanije, a koje ne poznaju lično, onda se pokloni moraju odbiti jer se ne zna koji je zapravo motiv osoba koje ih poklanjaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

megan marklprinc Hari
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Bože, što je „lijep“ ovaj Hari, isti GEKON ! ( i to ona kućna varijanta, narandžasto-rozi)