„Hari Poter“ – najveća filmska franšiza

Posle rekordne gledanosti filma „Hari Poter i Red feniksa“ („Harry Potter and the Order of the Phoenix“, 2007), kompanija „Warner Bros.“ objavila je podatak da je ciklus filmova o Hariju Poteru postao najpopularnija filmska franšiza u istoriji kinematografije. Dosad su filmovi o mladom čarobnjaku zaradili oko 4,5 milijardi dolara, nadmašivši ukupnu zaradu čak 22 filma o Džejmsu Bondu („James Bond 007“) i šest delova iz serijala „Ratovi zvezda“ („Star Wars“).
Poslednji film o Hariju Poteru i dalje beleži rekordne rezultate u svetu, a već se pripremaju i dva nova – „Hari Poter i polukrvni princ“ („Harry Potter and the Half-Blood Prince“, 2008) i „Harry Potter and the Deathly Hallows“ (2010) po romanima književnice Džoane Rouling (J.K. Rowling). Premijera šestog dela priče o mladom čarobnjaku („Hari Poter i polukrvni princ“) najavljena je za 20. novembar 2008. godine, dok se sedma i poslednja priželjkuje 2010. godine.
U rediteljskoj stolici ponovo će se naći Dejvid Jejts (David Yates), koji je režirao i film „Hari Poter i Red feniksa“, a u glavnim ulogama i dalje će biti Danijel Redklif (Daniel Radcliffe), Ema Votson (Emma Watson) i Rupet Grint (Rupert Grint).
U filmu „Hari Poter i polukrvni princ“ Hari započinje šestu godinu u Hogvortsu. Lord Voldemort širi haos po Britaniji i pritisak da ga pobedi postaje sve jači. Koristeći staru knjigu napitaka koja je prethodno pripadala „polukrvnom princu“, Hari je u stanju da poveća svoje znanje magije i da se pripremi za bitku. Međutim, prethodno mora da pomogne Dambldoru da otkrije tajnu Voldemortove potrage za besmrtnošću – lokaciju Horkruksa. Međutim, potraga za Horkruksima i bitka koja usledi u Hogvortsu imaju tragičan ishod – i navode Harija da poveruje da on mora da pokuša da sam savlada mračnog gospodara.
Film će najverovatnije biti sniman u Škotskoj, mada je studio zainteresovan i za lokacije u Irskoj i na Novom Zelandu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmhari poterpolukrvni princ
Komentari (0)
Dodaj komentar