Hitovi 2005: „Betmen počinje“

Novi „Betmen“
Novi film iz „Betmen“ serijala i pre svega veoma uspešne franšize – „Betmen počinje“ („Batman Begins“), u režiji Kristofera Nolana (Christopher Nolan), jeste upravo ono što verna publika maskiranog superheroja željno iščekuje. Domaća i svetska publika imaće prilike da ga vidi u isto vreme – 16. juna.

U ulozi Brusa Vejna, to jest bogataša odmetnutog od ljudi i alterega čoveka šišmiša, videćemo mladog i veoma talentovanog Kristijana Bejla (Christian Bale). Bejl ima zahtevan zadatak jer je Betmenov kostim nasledio od Majkla Kitona (Michael Keaton), Vala Kilmera (Val Kilmer) i Džordža Klunija (George Clooney).

Ostala ekipa nije ništa manje talentovana, naprotiv, čine je sve sami glumački velikani – Majkl Kejn (Michael Caine), Lijam Nison (Liam Neeson), Morgan Friman (Morgan Freeman), Gari Oldman (Gary Oldman), Rutger Hauer (Rutger Hauer) i Ken Vantanabe (Ken Watanabe). Jedina ženska uloga u filmu poverena je mladoj i takođe talentovanoj Kejti Holms (Katie Holmes), koja je ovih dana poznatija kao nova devojka Toma Kruza.

Film je režirao Kristofer Nolan, koji se proslavio nezavisnim filmom iz 2000. godine – „Memento“, („Memento“) sa Gajom Pirsom i Keri-En Mos u glavnoj ulozi, a kasnije potvrdio filmom „Insomnia“ sa Alom Paćinom, Hilari Svonk i Robinom Vilijamsom. Novi „Betmen“ istražuje same korene ovog heroja i kako je Betmen iznikao kao sila dobra u tmurnom Gotamu.

Osam godina je prošlo od neslavnog pokušaja Džoela Šumahera (Joel Schumacher) pod nazivom „Betmen i Robin“ („Batman & Robin“). To je dovoljno vremena da se publika distancira od ovog promašaja. Pored toga, studio je premotao priču na same početke, a samim tim i na suštinu – vratiti Betmena stripomanima.

Nov početak za mračnog viteza. Priča se fokusira na njegove mlađe dane. Ovaj film preispituje Betmenovo poreklo i okolnosti koje su dovele do toga da pređe iz Gotam Sitija u London, gde koristi svoje detektivske sposobnosti dok pokušava da uhvati zloglasnog, ali briljantnog Ala Gula.

Posle ubistva roditelja, razočarani industrijalac Brus Vejn (Kristijan Bejl) putuje svetom tražeći sredstva i načine da se izbori za pravdu, da okrene strah protiv onih koji se očajnički mole. Vratio se u Gotam i oživeo svoj alterego – Betmena, maskiranog krstaša koji koristi svoju snagu, pamet i haj-tek sposobnosti u borbi sa zlokobnim silama koje prete gradu.

Dosta smo pisali o ovom filmu još početkom 2003. godine. Ako želite, možete se podsetiti članka Betmen ponovo na filmu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar