Hitovi 2005: „Nebesko kraljevstvo“

Ridli Skot: „Nebesko kraljevstvo“
Film „Nebesko kraljevstvo“ („Kingdom of Heaven“) Ridlija Skota (Ridley Scott) biće premijerno prikazan danas u domaćim i svetskim bioskopima. Od reditelja filma „Gladijator“ očekuje se puno.

U poslednjih nekoliko godina prva nedelja maja bila je ujedno i početak letnje filmske sezone. To je odličan premijerni termin za velike holivudske projekte jer su u prethodna četiri meseca uglavnom prikazivani manji filmovi ili izbledeli hitovi zaostali od božićne sezone.

„Nebesko kraljevstvo“ je akciona avantura koja je smeštena u XII vek i govori o mladom kovaču koji postaje neustrašivi vitez sposoban da odbrani Jerusalim od krstaša. Da začini priču, tu je i ljubavna romansa, naravno, sa princezom, kao i dosta scena sa bojnog polja. U glavnoj ulozi videćemo mlađanog Orlanda Bluma (Orlando Bloom), poznatog po trilogiji „Gospodar prstenova“ i filmu „Pirati s Kariba“, a tu su i Lijam Nison (Liam Neeson), Dejvid Tjulis (David Thewlis), Edvard Norton (Edward Norton) i Brendan Glison (Brendan Gleeson), koji se, izgleda, takmiči sa Brajanom Koksom (Brian Cox) u igri koja se zove „ko će se pojaviti u više epskih filmova“.

Budite bez brige, Ridli Skot zna da se izbori sa velikim filmovima, a posle „Aleksandra“ („Alexander“) i „Troje“ („Troy“), publika traži megalomanske epske priče sa neustrašivim herojima i ogromnim mačevima. Krstaški ratovi su možda manje poznata tema od grčke mitologije, rimske istorije i Aleksandra Velikog, ali su sigurno zanimljivi sa stanovišta sadašnjeg trenutka.

Već je bilo povika od nekih muslimanskih velikodostojnika, ali je ser Ridli Skot snažno odbacio optužbe da je njegov film antimuslimanski i optužio kritičare da viču pre nego što su pogledali film.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Stefan Macus

    Film je odličan.