Hitovi 2005: „Osveta Sita“

Što se tiče likova u filmu „Ratovi zvezda: epizoda III – osveta Sita“ („Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith“), ne brinite, i u novom filmu ćemo videti robote Sitripioa (C-3PO) i Artuditua (R2-D2), a tu je i nezaboravni Čubaka (Chewbacca). Skrenućemo pažnju iskrenim ljubiteljima ovog filma na to da je svetleći mač kojim Obi-Van (Obi-Wan) tamani svoje neprijatelje u ovom filmu isti onaj iz originalnog filma, koji datira iz 1977. godine. Takođe, finalni duel u ovom filmu – između Obi-Vana i Anakina Skajvokera – jeste prvi i jedini put da se sukobljavaju dva lika koji imaju svetleće mačeve iste boje.

Za one koji nisu tako veliki zaljubljenici u ovaj film, da napravimo uvod da je ovo treći deo druge, iliti, nove Lukasove trilogije „Ratovi zvezda“. Ono što znamo kao „originalne ratove“, tj. „Ratove zvezda“ sa kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina, u kojima igra Harison Ford, zapravo su epizode IV, V i VI. Filmovi snimljeni sa ovom novom postavom glumaca, koji su nastali krajem 20. veka i početkom 21, označeni su brojevima I, II i III, čime se naglašava da je njihova radnja smeštena pre radnje „starih ratova“ (to su tzv. prequel). Ne brinite, to je sve što treba da znate – Lukas je obećao da neće biti epizoda VII, VIII i IX.

Radnja najnovijih ratova odvija se tri godine nakon „Epizode II“, kada se odigrava velika bitka u vreme poslednjih dana Rata klonova. Praznina između „prequel“ trilogije i originalne trilogije „Ratovi zvezda“ premošćena je padom republike i nastajanjem imperije na kraju Rata klonova.

Džedaj ratnici raštrkani su na raznim planetama, Anakin Skajvoker postaje Dart Vejder, i upoznajemo bebe Luka i Leju. Ujedinjeni gospodari Sita odlučuju se za osvetu, koja počinje istrebljenjem Džedaja. Preživljavaju jedino Joda i Obi-Van, koji kreću u potragu za Sitom, što će dovesti do borbe svetlećim sabljama između Anakina i Obi-Vana. Ishod te borbe odlučiće o daljoj sudbini galaksije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar