Hitovi 2005: „Rat svetova“

Stiven Spilberg: „Rat svetova“
Ovaj film ima dve velike zvezde, jednu iza kamere, a drugu ispred nje. Ako ste imali prilike da vidite trejler za film, njihova prezimena – Spilberg i Kruz (sasvim dovoljno), pojavljuju se pre bombastičnog filmskog naslova – „Rat svetova“.

Naučnofantastični film Stivena Spilberga (Steven Spielberg) „Rat svetova“ („The War of the Worlds“) sigurno je poslastica za sve ljubitelje ovog žanra. Domaća publika moći će da vidi ovaj film u isto vreme kada i svetska, što znači 29. juna.

Dok Tom Kruz (Tom Cruise) ne objavi rat Marsovcima, „Ratovi zvezda“ („Star Wars“) imaće šest nedelja da dobro napune svoje džepove. Do tada će publika željna velikih naslova biti spremna za nove naučnofantastične pohode i, naravno, za nove intergalaktičke ratove.

Gradivni materijal za scenario je istoimeni klasik H. Dž. Velsa (H.G. Wells) u kome Marsovci napadaju Zemlju i započinju intergalaktički rat koji preti da zbriše čitavu ljudsku rasu. Ovaj roman prethodno je adaptirao Orson Vels (Orson Welles) za svoju radio-dramu koja je 1938. godine stvorila ogromnu paniku kod stanovnika Amerike, pre svega Nju Džersija, koji nisu znali da je uverljivi hitni izveštaj na radio-stanicama o invaziji Marsovaca samo deo dobro dirigovane radijske drame.

Premisa filma dramatično najavljuje „Oni su već tu…“ i „Sledećeg leta naša planeta ulazi u rat“. Ovaj sjajni avanturistički SF triler otkriva nam neobičnu bitku za budućnost čovečanstva viđenu očima američke porodice koja se bori za goli opstanak.

Kruzu će se u borbi sa surovim tuđincima pridružiti: Miranda Oto (Miranda Otto), Tim Robins (Tim Robbins) i čudo od deteta – Dakota Fening (Dakota Fanning). Početak snimanja ovog filma bio je planiran za 2007. godinu, ali zbog istovremenog slobodnog termina Spilberga i Kruza snimanje filma pomereno je za 2004. godinu i trajalo je samo 72 dana. U Kruzovom kalendaru „Rat svetova“ zamenio je mesto sa „Misijom nemoguće 3“, ali o tom filmu neki drugi put.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar