Holivudski brakovi: Sara i Metju

Metju Broderik počeo je svoju karijeru na Brodveju još kao tinejdžer. Već 1983. godine dobija nagradu Toni za ulogu u predstavi „Brighton Beach Memoirs“. Dve godine kasnije, Broderik se pojavljuje u filmu „Žena soko“ („Ladyhawke“) i dobija odlične kritike. U periodu kada se kod nas otvaraju prvi video klubovi, Broderikov film „Ferijev slobodan dan“ („Ferris Beuller“s Day Off“) bio je među najpopularnijima. U filmu o američkom građanskom ratu, „Slava“ („Glory“), iz 1989. godine, Broderik potvrđuje da je odličan karakterni glumac.

Metju se 1996. godine, posle veće pauze i pada u karijeri, vraća na velika vrata sa filmom „Cable Guy“. Sledeće godine sledi romantična komedija „Ljubav je droga“ („Addicted to Love“) sa Meg Rajan (Meg Ryan) koja je odlično prošla u bioskopima. Sa filmom „Godzila“ („Godzilla“) iz 1998. godine Broderik se uvrstio u red akcionih glumaca.

Malo je poznata činjenica da je upravo Metju Broderik bio prvi izbor za ulogu Aleksa Kitona u TV seriji iz osamdesetih „Porodične veze“ („Family Ties“) koju je on, nažalost, odbio. Tako je Majkl Džej Foks (Michael J. Fox) dobio šansu i napravio svetsku karijeru.

Pre Sare Džesike Parker, Metju je bio veren sa glumicama Helen Hant (Helen Hunt) i Dženifer Grej (Jennifer Grey, „Prljavi ples“).

U martu 2001. godine, Broderik se vratio na Brodvej sa hit mjuziklom „Producenti“ („The Producers“). Za ovu ulogu je po drugi put nominovan za nagadu Toni, ali je ovoga puta izgubio od svog partnera iz predstave, Nejtana Lejna (Nathan Lane).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar