Holivudski glumac posetio Balkan: Oduševilo ga Bledsko jezero i specijaliteti (video)

Američki filmski glumac Bill Marej, koji boravi u trodnevnoj promotivnoj turi Slovenijom isprobao je slovenske specijalitete, među ostalim i slovensku „poticu“, i to u Sevnici, mestu u kom je odrastala američka prva dama Melanija Tramp.

Glumca koji se proslavio ulogama u blokbasterima kao što su „Isterivači duhova“ i „Izgubljeno u prevodu“ na primanju u dvorcu blizu Sevnice ugostio je gradonačelnik Srečko Ocvirk, ponudivši mu da proba slovenske specijalitete, kojima se glumac oduševio, objavili su tamošnji mediji.

Pohvalio je domaće salame i vina iz kraja Melanijinog detinjstva, a posebno tortu koju su nedavno kreirali sevnički poslastičari, nazvavši je torta Melanija, po imenu prve dame, supruge američkog predsednika.

„Slovenija je vrlo simpatična i lepa, ljudi su ljubazni, ima mnogo zelenila i biciklističkih staza. Vrlo dobro se ovde osjećam, svuda sam dobro jeo, a okupao sam se i u Bledskom jezeru“, kazao je Marej slovenskim medijima.

U Sloveniju ga je doveo američki biznismen Emil Gaspari, poreklom Slovenac.

Za manje od sto dolara američki turisti mogu u Ljubljani da učestvuju u razgledavanju mesta koja je u mladosti posećivala Melanija Knavs, sada Tramp dok se školovala u prestolnici, a moguće je i razgledavanje Sevnice sa lokalnim vodičem, pri čemu se može pogledati Melanijina osnovna škola i stambena zgrada u kojoj je živela s roditeljima dok nisu sagradili veliku lepu kuću u okolini grada koja je takođe deo turističke ponude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bil marejslovenija
Komentari (0)
Dodaj komentar