Hopkins kao Hičkok

Sledeće godine u svetske i domaće bioskope stiže priča o jednom od najvećih filmskih stvaralaca svih vremena – Alfredu Hičkoku (Alfred Hitchcock). Film "Hičkok" ("Hitchcock") prati razvojni put filma "Psiho" ("Psycho") od momenta kada je reditelj počeo da razmišlja o tome da snimi horor film pa do njegove premijere i fantastičnih kritika. U to vreme je horor žanr smatran nedostojnim umetničkim pravcem za istinske majstore sedme umetnosti.
Najimpresivnija činjenica u vezi s ovim filmom je to da Hičkoka igra Entoni Hopkins (Anthony Hopkins), koji na prvi pogled nije ni nalik legendarnom režiseru. Ipak, slika napravljena u toku pretprodukcije daje potpuno drugačiji utisak. Film se bavi i Hičkokovim ljubavnim životom, odnosom s Almom Revil, njegovom suprugom, koju igra Helen Miren (Helen Mirren). Glumicu Dženet Li (Janet Leigh), koja se proslavila u čuvenoj sceni pod tušem u filmu "Psiho", igra Skarlet Johanson (Scarlett Johansson). Veru Majls, koja u filmu tumači sestru lika Dženet Li, igra Džesika Bil (Jessica Biel), dok Džems Darsi (James D’Arcy) igra glavnog protagonostu – Entonija Perkinsa (Anthony Perkins), koji je otelotvorio ubicu Normana Bejtsa u filmu.
Glumica Toni Kolet (Toni Collette) igra Pegi Robertson, Hičkokovu ličnu asistentkinju koja je radila sa njim u Holivudu više od trideset godina. Upravo je Robertsonova skrenula Hičkoku pažnju na roman Roberta Bloka koji opisuje serijskog ubicu Eda Gejna. U filmu igra i Deni Hjuston (Danny Huston), a reditelj filma je Saša Gervas (Sacha Gervas). Film je baziran na knjizi Stivena Rabela (Stephen Rebello) "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alfred hickokentoni hopkinsfilmpsiho
Komentari (0)
Dodaj komentar