„Ja sam legenda“ uskoro u bioskopima

Novi film glumca Vila Smita (Will Smith) – „Ja sam legenda“ („I Am Legend“; 2007), debitovaće u američkim bioskopima sredinom decembra tekuće godine. Očekuje se da će biti veliki hit za novogodišnje praznike. Film je režirao Fransis Lorens (Francis Lawrence), a scenario je napisao Akiva Goldsman (Akiva Goldsman) u saradnji s Markom Protoševićem (Mark Protosevich), scenaristom srpskog porekla. Ova horor drama je adaptacija istoimenog čuvenog romana Ričarda Matesona (Richard Matheson).
Smit tumači lik Roberta Nevila, briljantnog naučnika, koji je poslednji živi čovek na Zemlji i jedini imun na užasan virus koji je pogodio čovečanstvo. Međutim, on nije sam. Svaki drugi čovek, žena i dete postali su vampiri i svi su žedni Nevilove krvi. Danju, on je lovac koji traži uspavane vampire kroz napuštene ruševine civilizacije. Noću, on je lovina, pa je prinuđen da se zatvori u svom domu i moli se da što pre stigne zora.
Budući da je Smit i producent filma, on je učestvovao u izboru reditelja. Njegov prvi izbor bio je španski reditelj Giljermo del Toro (Guillermo del Toro), poznat po ostvarenju „Panov lavirint“ („Pan’s Labyrinth“), ali je on odbio ponudu. Ovaj popularni roman je već dva puta adaptiran za veliko platno – u filmovima „The Last Man on Earth“ (1964) i „The Omega Man“ (1971). Treća adaptacija romana počela je 1997. godine, kada je bilo predviđeno da Ridli Skot (Ridley Scott) režira, a Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) igra glavnu ulogu u filmu. Godine 2002. Švarceneger preuzima ulogu producenta, a Smit se prvi put javlja kao glavna zvezda filma. Međutim, „Warner Bros“ ubrzo odustaje od projekta. Smit ipak ostaje vrlo zainteresovan za ovaj film, preuzima ulogu producenta i uspeva da ponovo pokrene produkciju krajem 2006. godine.
Ovaj film stiže u domaće bioskope 17. januara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmja sam legendaricard matesonvil smit
Komentari (0)
Dodaj komentar