„Kapetan Amerika“ uskoro u bioskopima

Naredne godine u svetskim bioskopima debitovaće još jedan poznati superjunak. Reč je o superheroju po imenu Kapetan Amerika, koji će filmom "Kapetan Amerika: prvi osvetnik" ("Captain America: The First Avenger") početi novi serijal filmova o junacima s natčovečanskim moćima koji se bore protiv zla.
Režija filma poverena je Džou Džonsonu (Joe Johnston), veteranu filmske industrije. Džonson je poznat po filmovima: "Vukodlak" ("The Wolfman"), "Hidalgo" ("Hidalgo"), "Park iz doba jure 3" ("Jurassic Park III"), "Džumandži" ("Jumanji") i "Draga, smanjio sam decu" ("Honey, I Shrunk the Kids"). Glavnu ulogu tumači Kris Evans (Chris Evans), koga znamo iz filmova "Sunce" ("Sunshine"), "Fantastična četvorka" ("Fantastic Four") i "Mobilni" ("Cellular").
U ulozi glavnog negativca – Crvene Lobanje, pojaviće se Hjugo Viving (Hugo Weaving), a pored njega tu su i Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), Tomi Li Džouns (Tommy Lee Jones), Stenli Tuči (Stanley Tucci), Dominik Kuper (Dominic Cooper) i Hejli Atvel (Hayley Atwell).
Stiv Rodžers je rođen u Americi za vreme Velike depresije. Zgrožen slikama rata u Evropi, on se prijavljuje za vojsku, ali biva odbijen zbog svog nežnog zdravlja. Načuvši mladićeve iskrene motive za prijavljivanje u vojsku, general Čester Filips (Tomi Li Džouns) predlaže mu da postane deo velikog vojnog eksperimenta. Posle nekoliko nedelja testiranja Rodžersu daju serum "supervojnik" i bombarduju ga "vita-zracima". Nakon ovog tretmana Rodžersovo telo postaje savršeno i spremno za dalju obuku. Kad se završe intenzivni tromesečni treninzi, on dobija i prvi zadatak kao Kapetan Amerika, koji se bori protiv zla kao čuvar slobode i predvodnik osvetnika.
Američka premijera ovog filma najavljena je za 22. jul 2011. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džo džonsonfilmkris evanssemjuel džejson
Komentari (0)
Dodaj komentar