Ketrin Hepbern u bolnici

Usamljena i stara, živa legenda Holivuda Ketrin Hepbern (Katharine Hepburn), kojoj je 94 godine, primljena je nedavno u bolnicu u Hartfordu, Konektikat, gde su nad njom izvršeni testovi zbog još uvek nepoznatog oboljenja, izjavio je predstavnik za medije ove bolnice Džejms Bataljo (James Battaglio).

Četvorostruka dobitnica Oskara, koja pati od Parkinsonove bolesti, primljena je u stabilnom stanju.

Zvezda filmova “The Philadelphia Story” i “The African Queen” je zahtevala da se javnosti ne saopštavaju pojedinosti o njenom stanju, a Bataljo je potvrdio da je Hepbernova u bolnicu preneta u ambulantnim kolima, ali je citirao doktora koji je rekao “Ako nastavi da reaguje na terapiju, trebalo bi da bude otpuštena iz bolnice već za nekoliko dana”.

Hepbernova je rođena u Hartfordu 12. maja 1907. godine, a njen otac i brat, obojica lekari, su najveći deo svoje prakse proveli upravo u Hartfodskoj bolnici.

Opštepriznata primadona američke kinematografije tokom 30-ih i 40-ih godina XX veka, Hepbernova je ovekovečila imidž žene snažne volje i klasične lepote, koji joj je doneo čak četiri priznanja Američke akademije za najbolju glumicu.

Oskare je dobila 1933. za “Morning Glory”, 1967. za “Guess Who’s Coming to Dinner”, 1968. za “The Lion in Winter” i 1981. za “On Golden Pond”, a bila je nominovana još neverovatnih osam puta – taj broj nominacija je uspela da dostigne još samo Meril Strip (Meryl Streep).

Gorda i naprasita, Hepbernova je uvek otvoreno i bez straha govorila ono što joj je na umu. Njen nezavisni i emancipovani duh učinio ju je uzorom mnogim ženama, tako da je 1985, u istraživanju Ladies Home Journal-a, proglašena za najpoštovaniju ženu Amerike. Poslednji film koji je snimila je bio rimejk “Love Affair” iz 1994, a partner joj je bio Voren Biti (Warren Beatty).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar