Knjiga tajni

Posle velikog uspeha filma „Nacionalno blago“ („National Treasure“) Džona Terteltauba (Jon Turteltaub) iz 2004. godine, krajem tekuće godine u bioskopima bi trebalo da se pojavi nastavak ovog veoma uspešnog filma pod imenom „Nacionalno blago: knjiga tajni“ („National treasure: book of secrets“). Oba filma producirao je jedan od najčuvenijih producenata današnjice – Džeri Brukhajmer (Jerry Bruckheimer).
U novom filmu uloge su poverene proverenoj ekipi iz originalnog filma: Nikolasu Kejdžu (Nicolas Cage), Dion Kruger (Diane Kruger), Džonu Vojtu (Jon Voight) i Harviju Kajtelu (Harvey Keitel). Njima su se pridružili Ed Haris (Ed Harris), Helen Miren (Helen Mirren) i Brus Grinvud (Bruce Greenwood).
Pre nekoliko godina Bendžamin Frenklin Gejts (Kejdž) je upao u pravu avanturu sprečavajući krađu Deklaracije nezavisnosti. Sada pokušava da sazna istinu o atentatu na Abrahama Linkolna (Abraham Lincoln). Međutim, da bi došao do istine, mora da pronađe 18 nedostajućih stranica iz dnevnika atentatora Džona Vilksa Buta.
Jednoga dana pojavljuje se jedna od nedostajućih stranica, u kojoj se implicira da je Benov čukundeda bio jedan od zagovarača atentata na Abrahama Linkolna. Odlučan u nameri da dokaže nevinost svog pretka, on prati međunarodni lanac putokaza koji će ga odvesti u avanturu od Pariza do Londona i zatim ponovo nazad u Ameriku. To putovanje dovešće Bena i njegove pomagače ne samo do iznenađujućih otkrića već i na trag najčuvanijih svetskih tajni.
Američka premijera filma planirana je za 21. decembar ove godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmknjiga tajninacionalno blagonikolas kejdz
Komentari (0)
Dodaj komentar