„Kraljevstvo“ i „Across the Universe“ u bioskopima

Na drugom mestu liste našao se film „The Kingdom“, kome su pre debi vikenda davane najveće šanse za prvo mesto na top-listi najgledanijih filmova u Americi. Objašnjenje za malo lošiji rezultat ovog filma sigurno stoji i u činjenici da je trenutno u američkim bioskopima veliki broj filmova s ocenom „R“ – „3:10 to Yuma“, „The Brave One“ i „Eastern Promises“.
Režiju filma potpisuje glumac i reditelj Piter Berg (Peter Berg), a glavne uloge poverene su Džejmiju Foksu (Jamie Foxx), Krisu Kuperu (Chris Cooper), Dženifer Garner (Jennifer Garner), Džejsonu Bitmanu (Jason Bateman), Džeremiju Pivenu (Jeremy Piven) i Deniju Hjustonu (Danny Huston).
Kada bomba eksplodira u delu Rijada (Saudijska Arabija) u kom su kuće zapadnih diplomata, počinje da se rasplamsava međunarodni incident. Dok diplomate pregovaraju o teritorijalizmu, specijalni agent FBI Ronald Fleri (Foks) okuplja elitni tim i ugovara tajni petodnevni put u Saudijsku Arabiju da locira ludaka koji stoji iza terorističkih napada. Uskoro otkrivaju da im saudijske vlasti neće biti od pomoći, jer to smatraju unutrašnjim pitanjem. Bez obzira na stručnost i obučenost, FBI agenti uviđaju da bez pomoći lokalaca neće daleko stići, a oni ne odustaju od pronalaženja teroriste na način koji oni smatraju odgovarajućim. Uskoro dobijaju pomoć gde su joj se najmanje nadali i trag ih vodi na ubičin prag. Tada počinje borba za goli opstanak.
Na desetom mestu liste našao se još jedan novitet – film „Across the Universe“. Glavna uloga u ovom mjuziklu poverena je mladoj Evan Rejčel Vud (Evan Rachel Wood).
To je romantični mjuzikl ispričan uglavnom kroz pesme grupe „The Beatles“, koje izvode likovi u filmu. Mladić dolazi iz Liverpula u Ameriku za vreme rata u Vijetnamu da bi pronašao svog oca. Završava u Grinič vilidžu, gde se zaljubljuje u mladu Amerikanku koja je odrasla u predgrađu zaštićena od sveta. Zajedno, oni će iskusiti krupne promene u Americi šezdesetih godina prošlog veka.
Kao limitirano izdanje debitovao je novi film Vesa Andersona (Wes Anderson) – „The Darjeeling Limited“. Ovaj film je na tragu njegove prethodne komedije – „The Royal Tenenbaums“, a glavne uloge poverene su Ovenu Vilsonu (Owen Wilson), Edrijenu Brodiju (Adrien Brody) i Džejsonu Švarcmanu (Jason Schwartzman). Film prati odiseju ove braće na putu kroz Indiju.
Film „Požuda, oprez“ („Lust, Caution“), pobednik ovogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji, takođe je debitovao u Americi kao limitirano izdanje. Režirao ga je Ang Li (Ang Lee).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmovikraljevstvonajave
Komentari (0)
Dodaj komentar